Ramazanda sağlıklı beslenin
Liv Hospital Ankara’dan uzman diyetisyen Müge Özturna, sahurda kahvaltılık tüketiminin daha sağlıklı olduğunu, iftarda ise 1 kâse çorba ile sofradan kalkılması gerektiğini söyledi
POSALI BESİNLERİ TÜKETİN
Sahurda kahvaltılık tüketimi çok daha sağlıklıdır. Genelde, midenin geç boşalmasını sağlayacak, bağırsakların çalışmasını hızlandıracak ve bağırsak düzenini bozmayacak, kan şekerinin ani yükselmesini engelleyecek kepekli, bol posalı ve proteinli besinler tüketilmelidir.
SAHURDA ŞEKERSİZ ÇAY EN İYİSİ
Kepekli ekmek, yumurta, süt, peynir kaliteli protein kaynağı olup tok tutar. Susuzluk hissini azaltması için şekersiz çay içilebilir. İftara çorba ile başlamak metabolizmayı çalıştırır. İftar ve sahurda besinler azar azar ama sık tüketilmelidir. Çorba, kahvaltılık ürünler ve salata ile oruç açıldıktan yarım saat sonra ana öğün tüketmek hem metabolizmayı çalıştırır hem de boş mideye yüklenilmemiş olur.
SÜTLÜ TATLILARI TERCİH EDİN
İftardan birkaç saat sonra ana öğünde etli veya etsiz, az yağlı sebze yemeği ile az miktarda pilav, makarna yenebilir. Bunun yanında yoğurt, ayran veya süt tüketimine özen gösterilmelidir. Günde en az 2 porsiyon meyve veya şekersiz hoşaf tüketilebilir. Ramazan denilince akla tatlılar gelir. İftarın ardından tatlılar hemen tüketilmemelidir. Sütlü tatlı tercih edilmelidir.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü