Günün mönüsü
MALZEMELER
YAPILIŞI
Domatesleri ve kırmızı biberleri közleyin. Domates ve biberleri soyduktan sonra doğrayın. Tencereye unu ve tereyağını koyup kavurun. Salçayı, domatesi ve biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Soğuk suyla karıştırarak kıvamını açın. Et suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca sıcak suyunu ekleyin. El blendırından geçirerek pürüzsüz hale getirdikten sonra tel şehriyeleri ekleyin. Tuzunu atın ve tel şehriye pişince servis edin.
PÜRELİ TAVUK
MALZEMELER
YAPILIŞI
Tavuk göğüslerini iri küp küp doğrayın. Derin bir tavaya zeytinyağı dökerek kısık ateşte hafif ısınmaya bırakın. Daha sonra tavuk göğsünü soteleyin. Soğanları da piyazlık şekilde doğrayın. Tavuk, suyunu iyice bırakıp çekince soğanı koyun. Kırmızı biberleri de doğrayıp içine katın. Tuz ve karabiber koyun. Pişmeye yakın doğranmış taze kekik koyun. Toz kırmızı biber serpin. Piştikten sonra altını kapatın. Püresi için; Haşlanmış patatesleri bir tencereye rendeleyin. Tereyağını koyun ve sütü yavaş yavaş ilave edin. Tuzunu atın. Püre kaynayınca altını kapatın. Servis tabağına püreyi döktükten sonra üzerine tavuk soteyi koyarak servis edin. Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü