Günün mönüsü
MALZEMELER
YAPILIŞI
Tencerenin altını açmadan önce yoğurdu koyun. Limon suyunu sıkın, unu koyun ve çırpma teliyle karıştırın. Soğuk tavuk suyunu döküp çırpın. Biraz daha soğuk su dökün ve altını açarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca yıldız şehriyeyi koyun, tuzunu atın ve pişmeye bırakın. Kıvamını sıcak suyla açın. Tereyağını ayrı bir tavada eritip naneyi atın ve kızartın. Çorbanın üzerine sosu dökerek servis edin.
patatesli çanak köfte
MALZEMELER
YAPILIŞI
Kıymayı karıştırma kabına alın, soğanı içine rendeleyin. Yumurtasını kırın. Maydanozu incecik doğradıktan sonra ilave edin. Tuzunu ve karabiberini atın. Harcı iyice yoğurun. Galeta unuyla kıvamını ayarlayın. Köfte harcından parçalar koparıp çanak şekli verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çanak köfteleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Patatesleri soyun ve minik küp şeklinde doğrayın. Patatesleri sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sosu için, domatesleri soyun ve minik küp şeklinde doğrayın. Tavaya tereyağını koyun, domatesi koyup soteleyin. Salçasını ekleyin, tuzunu ve karabiberini atıp pişirin. Sosun kıvamı ortaya çıkınca altını kapatın. Servis tabağına domates sosu dökün. Köfteler pişince fırından alın ve sosun üzerine dizin. Üzerlerine kızarmış patatesleri paylaştırarak servis edin.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü