Günün mönüsü
üzeri için:
YAPILIŞI
Yoğurdu, yumurtayı, pirinç, et suyunu ve unu tencereye koyun. Üzerine limonu sıkın, yumurtasını kırın ve ocağa alın. Soğuk suyla kıvamını açıp karıştırarak pişirmeye başlayın. Karıştırarak yavaş yavaş pişirin. Bütün malzemeleri çiğden koyduğunuz için, pişmesi uzun sürebilir. Gerekirse kaynar su ilave edin. Pirincin pişmesine yakın haşlanmış mercimeği ilave edin ve kaynatın. Servis ederken, üzerine eritilmiş tereyağını ve naneyi serpin.
FIRINDA SEBZELİ TAVUK
MALZEMELER
YAPILIŞI
Bütün tavuğun içine tuz, karabiber ve biberiye yaprakları koyun. Buzdolabı poşeti içine alın. Tavuğun üzerine de tuz, karabiber dökün. Poşetin ağzını klipsle kapatın. Minik sarı kabakları enlemesine ikiye kesin. Kuşkonmazları ortadan ikiye kesin. Bunları da bir karıştırma kabına alın. Sarımsakları doğrayıp içine katın. Tuz, karabiber, biberiye yaprağı koyun, zeytinyağı dökün. Karıştırın ve bu karışımı da ayrı bir fırın poşetine doldurun. Fırın poşetinin ağzını kapatın. Doldurduğunuz iki poşeti de fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Fırın poşetindeki sebzeler tavuktan daha önce pişeceği için, fırından daha önce çıkarın. Pilavı için, soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye zeytinyağı dökün ve soğanı koyup kavurmaya başlayın. Tereyağını ekleyin. Salçalarını da koyup kavurun. Bulguru da koyun ve kavurmaya devam edin. Son olarak sıcak suyunu dökün, tuzunu atın. Kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Pilav pişince servis tabağına dökün. Ortasına pişmiş olan bütün tavuğu koyun. Kenarlara da diğer poşette pişirdiğiniz sebzeleri koyarak servis edin.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü