Asırlık lezzet başkente taşındı
Sultan II. Abdülhamit’in emriyle 1888’de açılan ve Osmanlı lezzetlerini günümüze taşıyan Hacı Abdullah Lokantası, İstanbul dışındaki ilk şubesini Söğütözü’nde açtı. Markanın 4. kuşak temsilcisi Adil Korun lezzet sırlarını SABAH Ankara’ya anlattı
PROTOKOLÜN LEZZET DURAĞI
Müşteri kitlesinin ağırlıklı olarak bürokrat ve üst düzey siyasetçilerden oluştuğunu belirten Korun, "Her kesimden müşterimiz var ancak burası geçmişten bugüne ülkemize damgasını vurmuş siyasetçileri, devlet başkanlarını ağırlamıştır, hala da ağırlıyor" dedi. Korun, "Mönülerdeki uygun fiyat ve geleneksel seçenekler bizim en büyük artımız. Tabii buranın müdavimleri olan çoğunluğu devletin yönetim kademesindeki siyasetçilerimiz de bu artıya dahil. Burası lezzetli bir çorba içene de beş yıldızlı bir sofraya oturmak isteyene de benzersiz bir hizmet veriyor. Ankara'da da bu anlayış değişmeyecek" görüşünü dile getirdi.
MÖNÜ HER GÜN YENİDEN YAZILIYOR
"Bizde mönüler yılın 365 günü yeniden yazılır" diyen Korun şöyle devam etti: "Ortalama 80 çeşit yemek çıkar. 1972'te yapılan kompostolar bile var. Hava almadıkça bozulmaz. Demirbaş yemeklerimiz her daim var. Mönünün yüzde 25'i ise her gün değişiyor. Şu anda iftar programları ağırlıklı ancak düğün, nişan, kutlama her türlü organizasyonları kabul ediyoruz. Yemeklerimiz sulu ağırlıkta ancak et ve sebze her türlü yemeğimiz mevcut. Biz Osmanlı mutfağını arşivlerden ortak damak tadına hitap ettiği kadarıyla hayata geçirdik. Amacımız bu yemekleri ve kültürümüzü yaşatmak."
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü