Düğün çorbası
Üzeri için
YAPILIŞI
Bütün kuzu etini haşlayın. Suyunu çorbaya koymak üzere ayırın. Eti küçük küp şeklinde doğrayın. Tencereye et suyunu dökün. Eti ilave edin ve kaynamaya bırakın. Yoğurdu, unu karıştırma kabına alın. Limon suyunu sıkın ve çırpma teliyle karıştırın. Soğuk suyla kıvamını açın. Biraz da çorbanın suyundan koyun ve karıştırın. Terbiyeyi ılıttıktan sonra yavaş yavaş çorba tenceresine dökün ve bir yandan da karıştırın. Tuzunu atın ve kaynayınca altını kapatın. Tereyağını tavada eritin. Toz kırmızı biberi atın ve karıştırın. Çorbanın üzerine dökerek servis edin.
TAVUKLU ORMAN KEBABI
MALZEMELER
YAPILIŞI
Tencereye sıvıyağı ve tereyağı koyun ve kuşbaşı tavuk etini ilave edip soteleyin. Soğanı ve sarımsakları doğrayıp tavuğun rengi dönünce tencereye katın. Kapağını kapatarak pişirin. Suyunu çekince unu ilave edin. Tekrar suyunu bırakınca domates sos dökün. Tuzunu atın. Cam fırın kabına kebabı dökün. Taze kekik ve karabiber atın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Patatesleri soyun ve küp doğrayın. Sıvıyağda kızartın. Kebap pişince üzerine kızarmış patatesi atarak servis edin.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü