Günün mönüsü
MALZEMELER
YAPILIŞI
Malzemeleri yoğurun, 8 parçaya bölün. İçini kase gibi çukur yaparak şekil verin ve 200 derece fırında köfteleri biraz pişirin. 6 haşlanmış patatesi içine tereyağını ve tuzunu ilave ederek ezin, 1 çay bardağı sütle birlikte püre haline getirin. Pişmiş olan köftelerin içine patates püresi doldurun, içini hafif çukur yapın ve isteğe göre bezelyeli, havuçlu garnitür koyun. 1 çorba kaşığı salça ile bir su bardağı suyun içine biraz yağ ve baharat katarak sos haline getirin. Sandal köftenin üzerine dökün ve en son 8 dilim kaşarı yerleştirip fırında kaşar kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN...
SÜTLÜ BULGUR ÇORBASI
MALZEMELER
YAPILIŞI
Bulguru suda haşlayın ve kaynadıktan 5 dakika sonra yavaş yavaş sütü ekleyin. Süt ile birlikte 2 su bardağı daha su ilave edin. Çorbayı 5 dakika daha kaynatın ve tuzunu atıp ocağın altını kapatın. Yağı tavada kızdırın ve çorbanın üzerine dökün. İnce kıyılmış dereotu ile çorbayı süsleyin ve sıcak sıcak servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü