Türkiye’nin ilk tematik ‘gıda teknokenti’ açıldı
Ankara Üniversitesi’nde tarım, hayvancılık ve gıda üzerine araştırmalar yapan firmaların yer aldığı Türkiye’nin ilk tematik gıda teknokenti açıldı
Ankara Üniversitesi bünyesinde, yalnızca tarım, hayvancılık ve gıda üzerine araştırmalar yapan firmaların yer aldığı Türkiye'nin "ilk tematik gıda teknokenti" açıldı. Ankara Üniversitesi Tarım, Hayvancılık ve Gıda Teknokenti'nin açılış töreni, üniversitenin Dışkapı Yerleşkesi'ndeki binasında düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de ilk kez yalnızca tarım, hayvancılık ve gıda üzerine araştırmaların yapılacağı bir teknokent kurulduğunu ifade etti. Üniversitenin ziraat, veteriner ve mühendislik fakültelerinin güçlerini bu teknokentte birleştirdiğini dile getiren İbiş, "Gıda, tarım, hayvancılık tüm bilim dallarını ilgilendiriyor. Enerji, su ve gıdanın önemi de giderek artıyor. Bu nedenle disiplinlerarası çalışmalar yürütecek bu teknokentin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor" diye konuştu.
YOĞUN TALEP GELİYOR
Tarım makineleri, akıllı seracılık, ilaçlama gibi Ar-Ge konularında çalışmak için yoğun talep olduğunu belirten İbiş, gıda, tarım ve hayvancılık konusunda katma değer yaratacak firmaları kabul etmek istediklerini söyledi. Üretimden verimli tarıma kadar tüm alt alanları kapsayacak her türlü bilimsel çalışmayı destekleyeceklerini ifade eden İbiş, bu çalışmaların Türkiye'ye de örnek olacağını belirtti. Teknokentin üniversiteözel sektör işbirliği için önemli bir platform olduğunu da vurgulayan İbiş, gıda güvenliği konusunda da önemli bir işlevi yerine getireceğini sözlerine ekledi.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü