‘Bayramınız zehir olmasın’
Et tüketiminin bir anda patladığı bayram sabahı için uzmanlar uyardı. Etleri bir gün dinlendirmeden yemeyin. Hijyene mutlaka dikkat edin!
"ÖNCE ET DİNLENECEK"
Kurban kesildikten hemen sonra tüketimin adet haline geldiğine dikkat çeken Kocaefe, "Vatandaşlarımız arasında etlerin kesildikten sonra hemen tüketilmesi yaygın bir alışkanlık. Bu çok yanlış, hayvan ilk kesildiğinde eti serttir. Bu yüzden et öncelikle 1 gün dinlenecek, sonra tüketilecek çünkü dinlenmemiş taze et sindirimi zorlaştırır. Bu da çeşitli sağlık sorunlarına, özellikle mide ve bağırsak rahatsızlıklarına neden olabilir" diye ifade etti.
"SEBZE DE TÜKETİN"
Alınması gerekenden daha fazla doymuş yağ, kolesterol ve proteinin, kalp damar hastaları, diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastaları için risk oluşturduğunu da belirten Kocaefe, "Hayvansal kaynaklı proteinlerin doymuş yağ ve kolesterol içerikleri fazla olduğundan tüketim miktarlarına dikkat edilmesi gereklidir. Bu yüzden kurban eti tüketilirken, yanında sebze de tüketilmelidir. Ayrıca günde en az 2-2,5 litre su içilmelidir. Bayramların vazgeçilmezi olan tatlı çeşitlerinde de şerbetli tatlılar ve çikolataların yerine sütlü ve meyveli tatlılar tercih edilmelidir" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü