Perşembe 20.10.2016

Fast food’a karşı Ankara oğlağı

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi, fast food’a karşı Ankara’nın yöresel yemeklerinin tanıtımını yapacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yıl yine oğlak eti tüketimini artırmak, keçi yetiştiricilerinin ürünlerini değerlendirmek ve küçükbaş hayvan ürünlerinin ülkesel önemi konusunda farkındalık oluşturmak için yeni bir kampanya düzenleyecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yıl düzenleyeceği kampanyada Ankara oğlağı etinin üstün özelliklerini anlatmanın yanı sıra fast food yemek kültürünün de zararlarına dikkat çekecek. Ankara keçisinin tiftiğinden oğlak etine markalaşma noktasında önemli bir potansiyel taşıdığına dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, "Daire olarak Ankara'da tarımsal ürünlerin markalaşması konusuna titizlikle yaklaşıyoruz. Ankara keçisi, tiftiğinden oğlak etine, derisinden keçi etine marka olmayı ve coğrafi alanda ulusal ve uluslararası tesciller almayı en fazla hak eden sadece Ankara'nın değil Türkiye'nin en önemli zenginliklerinden biri. Maalesef zamanla bu çok değerli kırmızı et mutfak kültürümüzde unutulmaya yüz tutmuş. Geçen sene başlattığımız tanıtım kampanyası ile lezzetli, sağlıklı ve doğal olduğu kadar ülke açısından da stratejik önemi olan oğlak etinin sadece Ankaralılarla değil zincir marketlerle yaptığımız anlaşmalar neticesinde tüm Türkiye ile buluşmasını sağladık" dedi.
FAST FOOD KARŞITI KAMPANYA
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek Ankara oğlağı eti tanıtım kampanyası aynı zamanda Türkiye'de hızla yaygınlaşan ve ciddi sağlık sorunlarına neden olan fast food'a karşı da bir bilgilendirme içerecek. Ayaküstü yemek yeme olarak bilinen ama hamurunda ve etinde içeren kimyasallar ve koruyucu maddeler ile bir sektöre dönüşen "fast food"un zararları konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, "Yöresel yemeklerimiz fast food için önemli bir alternatif. 'Fast food'un zararlarını biliyoruz konuşuyor ama tüketmeye devam ediyoruz. Gelin Ankara Oğlağı'yla yapacağınız yemekler ile ilk adımı atın ve bundan sonra çocuklarınız, aileniz ve kendiniz için yemek tüketimi konusunda daha dikkatli olun' mesajı vereceğiz. Ülkemizin sağlık sorunu yükünü hafifletmek ve daha sağlıklı nesillerin yetişmesi noktasında yerel ve doğal malzemelerle pişirilen yöresel yemeklerin tüketimini teşvik etmeliyiz" ifadelerini kullandı. Güven, "Ankara keçisinin menşei Ankara olduğu gibi tüm dünyaya Ankara'dan yayılmıştır. Güney Afrikalılar Ankara keçisi etinin şifalı olduğuna inanırlar. Hasta olduklarında ilk olarak kendilerine Ankara keçisi etinden haşlama türü yemekler yaparlar. Türkiye'deki uzmanlarda tamamen merada yayılan doğal ve doğadan beslenen Ankara keçisi oğlağı etini Türkiye'nin en lezzetli etlerinden biri olarak tarif ediyorlar. Bu lezzeti tekrar mutfaklarımıza kazandırarak sağlıklı ve doğal beslenmenin önünü açtığımız gibi mutfak kültürümüzün tekrar yeni nesillere aktarılması noktasında öncülük yapıyoruz" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.