Cumartesi 28.01.2017

Palm yağına karşı ‘Türk muadili’

Avrupa Gıda Otoritesi tarafından ünlü bir kakaolu fındık kreması markasında kanserojen madde bulunduğunun açıklanmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Ülkemizde de yoğun olarak tüketilen ürünün yapımında kullanılan palmiye yağının (palm yağı) 200 derecede ısıtılmasının kansere davetiye çıkarttığının iddia edilmesinin ardından gözler bilim dünyasına çevrildi. Başkentli Kişisel Sağlıklı Yaşam Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, "Şu aşamada palmiye yağının güvenirliliğiyle ilgili araştırmalar devam ediyor. Dolayısıyla bu araştırmalar sonuçlanana kadar palm yağı içeren gıdaların tüketilmesinin doğru olduğunu düşünmüyoruz. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz özellikle yabancı marka ürünler konusunda dikkatli olmalarıdır. Bu ürünlerin ambalajlarını kontrol ederek içinde palm yağı bileşeni olanları tercih etmemeleri, bunun yerine yerli muadili tercih etmeleri önemlidir" şeklinde konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.