Çarşamba 07.06.2017
Son Güncelleme: Salı 06.06.2017

Sahurda posalı meyve tüketin

Ramazanda iftar ve sahurlarda bilinçsiz beslenme neticesinde meydana gelebilecek bir takım sağlık sorunlarının önüne geçmek için önerilerini sıralayan Dr. Mert Atak, bağırsak hastalıklarına yakalanmamak için besinlere, içeceklere ve tuvalet alışkanlığına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Besinlerin içinde posalı yiyeceklerin önemli yer tuttuğunu vurgulayan Atak, posalı meyve ve sebzelerin kabızlığa bağlı hastalıkların oluşma riskini azalttığını dile getirdi. Kabuklu meyveler arasında elma ve armudun kabuğuyla birlikte sahurda tüketilmesi halinde kabızlık sorunlarını gidereceğini ifade eden Atak, "Kepekli ekmek de vücudu tok tutmasıyla beraber sindirim ile ilgili rahatsızlıkların önüne geçer. Yulaf ve çavdar kepeği de tercih edilebilir. Kuruyemişlerin çiğ olanını tüketmek çok faydalıdır. Kayısı kurusu özellikle sahurda 1 bardak su ile birlikte size iyi gelecek, açlık şekerinizi dengeleyecektir. Kabak, karnabahar, kuskus ve kerevizin iftarda zeytinyağlı tüketilmesi ile aldığınız posa, kabızlığın neden olduğu hastalıklara yakalanma oranınızı düşürecektir" diye konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.