Pazar 18.06.2017

98 yıldır günde 7 bin kişiye sıcak yemek

Atatürk tarafından Kurtuluş Savaşı’nın başladığı 1919’da kurulan Türk Kızılayı’nın ilk aş ocağı, 98 yıldır günde 7 bin kişiye sıcak yemek dağıtıyor

Türk Kızılay'ının ilk aş ocaklarından biri olan Ankara'nın Ulucanlar semtindeki Dr. Cevat Naki Akkerman Aş Ocağı'nın kazanları, 98 yıldır ihtiyaç sahipleri için kaynıyor. Yılın 365 günü açık olan sabah ve akşam sıcak yemek bulunan aş ocağından, ihtiyacı olan herkes yararlanabiliyor. Ramazan ayında da ihtiyaç sahipleri iftar için aş ocağına gelerek, evlerine sıcak yemek götürebiliyor. Aş ocağına gelemeyenler için de Kızılay görevlileri, mobil araçlar yardımıyla sefer taslarıyla yemek dağıtıyor.
KAPIMIZI ÇALANI GERİ ÇEVİRMEYİZ
Türk Kızılayı Ankara Şube Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu, Kızılay'ın ilk aş ocağının 98 yıldır hayırseverlerin desteği ile ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu söyledi. Hizanlıoğlu, Mustafa Kemal Atatürk tarafından Kurtuluş Savaşı'nın başladığı yıllarda savaşın lojistiğini sağlamak ve Ankara'ya gelenlere yemek yapmak üzere kurulan Ulucanlar aş ocağı sayesinde bugün 7 bin kişinin karnının doyduğunu söyledi. Aş ocağının pişirilen yemeklerin bütün malzemelerinin hayırseverlerin desteği ile karşılandığını aktaran Hizanlıoğlu, "Aşçılarımız sabah 5'te yemek pişirmek için geliyorlar. Saat 11.00'den itibaren de yemek dağıtımına başlanıyor. İnsanlar yanlarında getirdikleri kaplarla aş ocağına gelip burada pişen yemeklerden alabiliyorlar. Öğlen yemeği ve akşam yemeği olarak veriliyor. Yıl içinde de biz bunu bozmadık" dedi. Gelen kişiler arasında bir ayrım yapılmaksızın ihtiyacı olan herkesin sıcak yemeğini alabildiğini vurgulayan Hizanlıoğlu, "Burada hiçbir kayıt ve evraka gerek yok. Irak, Türkmen, Afgan, Suriye, hangi millet olursa olsun kimin ihtiyacı varsa kapımız açık gelip yemek alabilirler. Şu anda Kartaltepe, Hıdırlıktepe, Çinçin Mahallesi, Yenidoğan semtlerinde oturanlar aş ocağına gelerek yemek alıyorlar. Aynı zamanda bu bölgede oturan Suriyeli, Iraklı ve Türkmenler de buraya gelip evlerine yemek götürebiliyor" görüşünü dile getirdi.
ONLAR SEVİNİNCE MUTLU OLUYORUZ
Emekli olduktan sonra da Kızılayın aş ocağında çalışmaya devam eden aşçı Köksal Boztaş, her gün 7 bin kişiye yemek yaptığını söyledi. Yemek dağıtırken, birçok şeye şahit olduğunu ifade eden Boztaş, "İnsanların yaşadıklarını yüzlerinden görebiliyoruz. Onlar sevinince biz de mutlu oluyoruz" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.