Perşembe 31.08.2017
Son Güncelleme: Çarşamba 30.08.2017

Babadan oğula 3 nesil leblebici

İSMAİL Altındağ (60) ve Cengiz Altındağ (55) kardeşler, Güdül'de 3 nesildir leblebicilik yapıyorlar. Altındağ kardeşler, babadan oğula devam ettirdikleri ve bir zanaat olduğunu söyledikleri leblebiciliğin günümüzde bitmek üzere olduğunu SABAH Ankara'ya anlattı. Daha küçük yaşlarda babalarının yanında çırak olarak leblebiciliğe başlayan Altındağ kardeşler, meslekteki 49'uncu yıllarını geride bıraktı. Babadan oğla geçen leblebicilikte artık son nesil olduklarını belirten Altındağ kardeşler, yeni neslin bu işle uğraşmak istemediklerini söyledi. Makineleşmeyle birlikte leblebinin tatsızlaştığını belirten Altındağ, "Leblebi, Çorum'a fabrikadan hazır gidiyor, odun ateşinde kavrulmadığı için de leblebinin tadı olmuyor. Çorum'un adı var, bizim ismimiz duyulmuyor" dedi.
Eda ACAR/ SABAH

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.