10 ton et çöpe gidiyor
Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, “Ankara’da her yıl Kurban Bayramı sonrası hatalı saklama yüzünden 10 bin ton et çöpe gidiyor” dedi
YÜZDE 5'İ ÇÖPE
Kurban etinde en fazla yanlışın hatalı parçalama ve saklama koşullarının uygunsuzluğunun geldiğini belirten Yalçındağ, "Bayramda çok büyük bir et üretimi gerçekleşiyor, 200 bin ton civarında olan bu üretimle Ankara'nın iki aylık et ihtiyacı karşılanıyor. Fakat hatalı saklama yüzünden etin yüzde 5'lik bir kısmı yani 10 bin tonu çöpe veriliyor, yazıktır çünkü bu Başkentin bir aylık et ihtiyacı demektir" dedi. Başkan Yalçındağ, "Her kurban Bayramından sonra aynı manzara yaşanıyor, vatandaş köşe başı, mahalle arası gibi hijyenden uzak yerlerde etini kuşbaşı ya da kıyma yaptırıyor burada ete hastalık ve mikrop bulaşıyor. Sonra şoklanan bu kıyma ve etler zamanla morararak çürümeye başlıyor. Her yıl tonlarca et yenilmeden çöpe gidiyor" diye konuştu. et dinlenmeli Yalçındağ, şunları kaydetti: "Et soğumadan parçalanıyor ve bunlar yanlış şekilde saklanıyor. Sıcak olarak paketlenmiş etler hava alamadığı için çok çabuk bozuluyor. Tabi ciddi sağlık sorunlarına da yol açıyor. Et en az bir saatte soğur, et gölge bir yerde soğuma ve dinlenmeye bırakılmalı daha sonra paketlenmeli" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü