Başkentte helal gıda seferberliği
Ankara’da helal gıdanın tanınması için çalışan işadamı Topçu, bu konuda kamuya büyük görevler düştüğünü söyledi. Topçu, Cumhurbaşkanlığı’nın helal gıdayı himaye etmesinin de önemli bir adım olduğunu ifade etti
"hassasiyet oluşturuyoruz"
Bu konudaki yetkili kuruluşlardan olan Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) tarafından sertifika verilen ürünlerin satışını yaptıklarını ve helal gıdanın tanınması için çaba gösterdiklerini söyleyen Topçu, "Avrupa'da gıdalarda domuzdan elde edilmiş 180 tane katkı maddesi kullanılıyor. Bunların bir kısmı Türkiye'ye de girebiliyor. MSG ve domuz jelatini en bilinenleri. Bunlarla ilgili tartışmalar kamuoyunda da yapılıyor zaten. Bir marka mesela bunu açık açık yazdı. İnsanlarda bu hassasiyeti oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.
'Helal gıda aynı zamanda yerli ve milli anlamı taşıyor'
Milli Eğitim Bakanlığı'nın bazı ürünlerin satışını okullarda yasaklamasının da önemli bir adım olduğunu vurgulayan Topçu, "Biz bu konuda yerli ve milli vurgusu yapıyoruz. Helal gıda demek aynı zamanda yerli ve milli demektir. Bu yenilen ürünlerdeki değişik katkı maddeleri çocuk veya yetişkin olsun, akıl, beden ve ruh sağlığına önemli etkiler yapıyor. Mide ve bağırsak hastalıkları hızla artıyor. İnsanların bu kadar agresif olmasının bir nedeni de bu ürünlerdeki katkı maddeleri. Biz işte helal gıdanın faydalarını anlatarak insanımızın sağlığını da korumaya çalışıyoruz" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü