Kurban para kazanma aracı değıl
Türkiye Kasaplar Federasyonu ve Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ “Marketçi gitsin, Marketçiliğini yapsın. Kurban para kazanma aracı değil” diye konuştu
"KESİLDİKTEN SONRA..."
Kurban kesildikten sonra etlerin muhafazasındaki yanlış uygulamaların yapıldığını söyleyen Yalçındağ şöyle konuştu: "Dinimizin bir emri kurban kesmekse diğer bir emri de israfa neden olmamaktır. Bu hatalı kesim hatalı parçalama ve hatalı saklama koşulları nedeniyle kurban etlerinin çok önemli bir bölümü kullanılamaz hale geliyor. Her yıl bizler bunları anlatsak da maalesef olumsuzluklarla karşı karşıya kalıyoruz. En büyük sıkıntısı kurban etlerimizin kesildikten sonra soğumasını beklemeden parçalama sonucu gerçekleştiğini gördük. Sıcak iken parçalanıyor. Ve naylon torbalara ya da kovalara koyuluyor. Bu da çok kısa sürede bozulmasına neden olabiliyor. Hayvan vücut ısısını kaybettikten sonra parçalanması yapılabilecek en doğru şey" Bu zincir mağazacılık sistemlerinin ve büyük marketlerin kurban satış işine yönelmesini doğru bulmuyorum diyen Yalçındağ "Büyük bir marketin ilanlarında 12 kg koç bin 155 lira. Soruyorum kilosu 100 liradan Türkiye'de et var mı? Vatandaşın cebinden ne yapsam da parasını alsam hevesinden lütfen vazgeçin. Kurban bir ibadet, para kazanma aracı değil. 12 kg hayvan koç değildir kuzudur. Kuzudan da kurban olmaz. Allah, sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın. Bildiğiniz işi yapın. Özellikle Tarım Orman bakanımızdan Diyanet İşleri başkanımızdan bu konuda bir yaptırım getirmelerini istiyorum. Bu şekilde insanların inançlarını kazanç kapısı haline getirmekten uzaklaşın. 12 kg koç diyecek bir veteriner ve ziraat fakültesi öğretim üyesi, okuyanı, mezun olmuşu varsa bir kişi eğer 12 kg'a koç diyorsa ben üzerimdeki bütün görevleri bırakıp ayrılacağım" diye konuştu.
'ETLERİ PARÇALAMAYIN'
ETLERIN hatalı parçalandığını söyleyen Yalçındağ "Kurban kesmek derisini ve iç organlarını çıkartmakla kasaplık çok farklı iki meslek. Kurbanı kesenler öyle hoyratça parçalıyor ki biz burada bir pirzola yapacak ya da bir kuşbaşı doğrayacak et nerdeyse bulamıyoruz. Hemen her mahallede kasap dükkânı ya da et reyonu olan bir market var. Kurban etlerinin buralarda hazırlattırılması çok büyük önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü