40 yıllık tecrübeyle ‘Lezzetin Rotası’
Türkiye’de deniz ürünleri denince akla gelen ilk isim olan Trilye ÖZTAŞ Restoran’ın sahibi Süreyya Üzmez, yeni kitabı Lezzetin Rotası’nı anlattı
BALIKÇILIK BAKANLIĞI KURULMALI
Türkiye'de deniz ürünlerine olan ilginin yurtdışındaki ülkelere göre çok az olduğunun altını çizen Süreyya Üzmez, "Türkiye'nin cari açığını ve protein açığını kapatmak için bir bakanlık kurulmalı. Bu bakanlığın ismi de balıkçılık bakanlığı olmalı. Türkiye'nin 460 bin kilometre karelik deniz alanı, 178 bin kilometre karelik akarsu ve göl alanı ve 3 bin 400 kilometre karelik de baraj alanı var. Balıkçılığın en iyi şekilde yapılabileceği ülkelerin başında geliyoruz. Bu alanlarda çıkarılan deniz ürünleri yurt dışına ihraç edilerek ülkenin cari açığı kapatılabilir" dedi.
ŞEF BULMAKTA ZORLANIYORDUK
SÜREYYA Üzmez gıda sektörünün şu anki durumuna da değindi. 40 yıldır gıda sektörünün içinde olduğunu belirten Üzmez, Türkiye'de gıda sektörünün önceki yıllara nazaran daha iyi durumda olduğunu söyledi. Eskiden Türk şef bulmakta zorluk çektiklerini ifade eden Üzmez, "Ben 1997 yılında aşçılık milli takımını kurmuştum. O zamanlar Malta'ya ve İngiltere'ye yarışmalara gitmiştik. Milli takımın başına koyacak Türk aşçı bulamıyorduk. Çünkü yoktu. Artık bütün beş yıldızlı otellerde Türk şefler var. Yüzlerce okul açıldı, sektör gelişiyor. Gastronomiye olan ilgi de her geçen gün artıyor" diyerek sözlerini noktaladı
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü