Son Güncelleme: Çarşamba 14.11.2018
Halk Ekmek’ten ekmek israfına son
Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, ekmek israfı ile mücadele ediyor. Ekmek israfını önlemek amacıyla ürettiği ürün çeşitliliğini günden güne artıran Halk Ekmek Fabrikası, vatandaşları bilinçli ekmek tüketimi konusunda da uyarıyor
ISRAFI ENGELLİYORUZ
Ekmek israfının önlenmesi ve tasarruf yöntemlerinin yaygınlaştırılması konusunda farkındalık yaratmak için ürün skalasını artırdıklarını belirten Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Ahmet Sarıduman, şu bilgileri verdi: "Çorbalık galeta, galeta unu, roll ekmek, köy ekmeği ve halk çerez ürünlerini bu kapsamda üretiyoruz. Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile aynı zamanda bir TÜBİTAK projesi olan halk çerez ürünlerimiz çok ilgi görüyor. Ekmek üretimi esnasında şekli bozuk, iyi pişmemiş, gereğinden fazla pişmiş, gramaj hatası olan ekmekler satış öncesi fireye ayrılıyor. 6 farklı çeşit halk çerez ürünüyle ekmek israfını da önlemiş oluyoruz. Galeta unu ve çorbalık galeta yapımı için uygun olmayan ekmekleri ise besicilere satıyoruz. Halk Ekmek Fabrikası olarak tam buğday ekmeğin tüm Türkiye genelinde tanınmasında da öncülük ettik. Tam buğday ekmeği buğdayın tamamıyla, ayrıştırılmadan ve protein kaybı yaşamadan üretiliyor. Bu sayede buğdaydan başlayarak ekmek israfını da engellemiş oluyoruz."
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü