Pazar 17.05.2020 16:00
Son Güncelleme: Pazar 17.05.2020 16:45

Antalya’da çöl sıcaklarına karşı karlama günleri başladı

Antalya’da sıcakların gelmesiyle birlikte karlama günleri başladı. Karlama, Toroslar’dan getirilen karın şerbetle tatlandırması ile elde ediliyor. Lezzetli bir serinletici olan ve 7’den 77’ye herkesin beğenerek tükettiği karlama tezgahlardaki yerini aldı. Yayladan getirilen ve çuval içinde korunan karlama pekmez; şerbet ve meyve şurubuyla tüketiliyor.Bardağı 1,5 liradan satılan karlama, 5-10 ve 15 liralık kaplarla da paket yapılıyor.Serik’te hava sıcaklığının 41 dereceye ulaşmasıyla birlikte dağlardan getirilen kar için büyük emek verdiklerini belirten karlama satıcısı Emine

Antalya’da sıcakların gelmesiyle birlikte karlama günleri başladı. Karlama, Toroslar’dan getirilen karın şerbetle tatlandırması ile elde ediliyor. Lezzetli bir serinletici olan ve 7’den 77’ye herkesin beğenerek tükettiği karlama tezgahlardaki yerini aldı. Yayladan getirilen ve çuval içinde korunan karlama pekmez; şerbet ve meyve şurubuyla tüketiliyor.Bardağı 1,5 liradan satılan karlama, 5-10 ve 15 liralık kaplarla da paket yapılıyor.
Serik’te hava sıcaklığının 41 dereceye ulaşmasıyla birlikte dağlardan getirilen kar için büyük emek verdiklerini belirten karlama satıcısı Emine Salman, "Bu karlama işine 2010 yılından beri devam ediyoruz. Gündoğmuş yaylasından getiriyoruz, Eğri Göl’den. Bu o kadar zor ki o dağları görseniz, bu kar nasıl çıkar dersiniz. O kadar emek sarf ediyoruz. Milleti memnun etmek için, serinletmek için. Yazın mükemmel bir lezzet bu. Özellikle yaz aylarında Haziran’da başlıyoruz. Ekim ayına kadar devam ediyoruz. Özellikle bu lezzeti en çok sıcakta kalanlar, Yörükler ve çocuklar tercih ediyor" şeklinde konuştu.
"Vücudun su ihtiyacını karşılıyor"
Karlama müdavimi olan Mehmet Akbıyık, "Karlama da bu sıcak havalarda severek yediğimiz bir şey. Vücudun hem su ihtiyacını karşılıyor hem bizi serinletiyor ferahlatıyor. Bu yaz günlerinde yapay soğutulmuş dondurma ve benzeri ürünleri yemektense doğal kar yemek daha güzel. Tabi ki de daha sağlıklı, daha ferahlatıcı. Hiç rahatsız da etmiyor. İyi doğal kar olduğu için gayet güzel severek yiyoruz" diye konuştu.
65 yaş üstü olanlara verilen kısıtlı izinde torununa karlama almaya gelen 75 yaşındaki Durmuş Şahin ise, "Her yıl burada bu kar yayladan gelir satılır. Her sene de torunlarıma alırım, böyle sıcak havalarda. Herkesin çocuklarına, torunlarına alıp yedirmesini tavsiye derim. Sağlıklı doğal bir kardır yani" dedi.

Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Antalya Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Antalya Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

ANTALYA HAVA DURUMU

5 Mayıs 2024 Pazar

24 º

24 º / 17 º
Sağanak Yağışlı
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.