Çarşamba 21.10.2020 15:00
Son Güncelleme: Çarşamba 21.10.2020 15:45

Otellerin artan pandemi maliyetini ’israf önleme uygulaması’ karşıladı

Pandemi sürecinde otellerin artan masrafları, yine otellerde uygulanan israfı önleme uygulaması sayesinde karşılandı. Ulusoy Kemer Holiday Clup Otel Müdürü Volkan Yorulmaz, “Bizim en çok israfımız tabakta kalan yemekti. Bu uygulamayla beraber tabakta kalan yemekte ciddi bir azalma oldu ve yine ciddi bir israfı önledi” dedi.Korona virüs (Covid-19) salgını sürecinde turizme açılan oteller, belirlenen kurallar doğrultusunda müşterilerini ağırladı. Özellikle sosyal mesafe, maske, dezenfektasyon kurallarının ön planda tutulduğu otellerde self serviste yemeklerin otel personeli tarafından tabaklara konma şartı ciddi bir israfın...

Pandemi sürecinde otellerin artan masrafları, yine otellerde uygulanan israfı önleme uygulaması sayesinde karşılandı. Ulusoy Kemer Holiday Clup Otel Müdürü Volkan Yorulmaz, “Bizim en çok israfımız tabakta kalan yemekti. Bu uygulamayla beraber tabakta kalan yemekte ciddi bir azalma oldu ve yine ciddi bir israfı önledi” dedi.
Korona virüs (Covid-19) salgını sürecinde turizme açılan oteller, belirlenen kurallar doğrultusunda müşterilerini ağırladı. Özellikle sosyal mesafe, maske, dezenfektasyon kurallarının ön planda tutulduğu otellerde self serviste yemeklerin otel personeli tarafından tabaklara konma şartı ciddi bir israfın önüne geçmiş oldu. Daha önce tatilcilerin tabaklarını tıka basa doldurmalarıyla gelen israf, uygulamayla birlikte otelin pandemi döneminde malzeme ve personel masraflarını karşılar hale geldi.
“Yüzde 10 katkı sağladı”
Ulusoy Kemer Holiday Clup Otel Müdürü ve Kemer Yöresel Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz, pandemi sürecinde yapılan uygulamaların sertifikasyon çerçevesinde olduğuna işaret etti. Büfelerde kendi personellerinin servis yaptığını ve bu uygulamayla ciddi bir israfın önüne geçtiklerini vurgulayan Yorulmaz, “Eskiden misafirlerimiz kendileri istedikleri kadar alıyordu, şimdi ise bu servisi bizim personellerimiz yapıyor. Bizim en çok israfımız tabakta kalan yemekti. Tekrar değerlendiremiyorduk. Dolayısıyla bu uygulamayla beraber tabakta kalan yemekte ciddi bir azalma oldu. Bu da ciddi bir israfı önledi. İşin totaline baktığımız zaman bizim personel maliyetlerimiz arttı. Bir tarafta maliyet artışımız var ama israfla gelen avantaj da o maliyeti karşıladı diyebiliriz. Yüzde 10 civarında bir katkı sağladı” dedi.
Yorulmaz, turistlerin bu uygulamadan oldukça memnun olduğunu da belirterek, “Böyle bir dönemde sosyal mesafeye dikkat edilerek bu işin uygulanması olumlu etki oluşturdu” diye konuştu.

Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Antalya Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Antalya Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

ANTALYA HAVA DURUMU

28 Nisan 2024 Pazar

28 º

28 º / 19 º
Parçalı Bulutlu
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.