Alanya’da 60 milyonluk dolandırıcılık davası
Alanya’da yaşlı çiftin 6 dairesini, altınlarını ve bankadaki paraların ve yaklaşık 60 Milyon TL parasını Nitelikli dolandırıcılıkla aldığı iddia edilen 1 kadın 15 tutuklu sanık üçüncü defa yargılandı. Duruşmada 1 kişi tahliye edilirken 14 sanığın tutukluluk hallerinin devamına 4’ncü duruşma 24 Aralık tarihine ertelendi.
Alanya 4 Asliye Ceza Mahkemesinde 12 Ekim 2026 Tarihinde görülen üçüncü duruşmaya 15 tutuklu sanıklar mahkemeye SEGİS ile katılırken mağdur çiftler duruşmada hazır bulundular. Alanya 4 Asliye Ceza Mahkemesinde görülen üçüncü duruşmada yaşlı çiftlerin 6 dairesini altınlarını ve Bankada paralarını ve yaklaşık 60 milyon TL parasını alan 15 sanığın Nitelikli Dolandırıcılık suçundan Tutuklu yargılanan sanıklar: Ahmet A. Aziz K. Cuma D. Hava Kabadayı O. İsmail U. Mehmet G. Mehmet S.A. Muhammed Sadık A. Mustafa İ. Ramazan Ç. Salih G. Talha Y. Umut K., Kemal K., ve Yusuf O. Duruşmaya cezaevlerinden SEGBİS ile katılırken sanıkların avukatları hazır bulundu. Mahkemeye 60 Milyon TL dolandırıcılara kaptıran müşteki yaşlı çiftler Fatma ve Mustafa Aktaş katıldı.
SANIKLAR SEGBİSLE İFADE VERDİLER
Alanya 4 Asliye Ceza Mahkemesi Heyeti Dolandırıcılık suçundan yargılanan 15 sanıklara ''Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 158. maddesinin 3. fıkrası, nitelikli dolandırıcılık suçunun birden fazla kişiyle birlikte veya bir suç örgütü faaliyeti kapsamında işlenmesi üzerine yargılandıkları hatırlatıldı. Dolandırıcılık olayının 15 Eylül ve 10 Aralık 2025 tarihinde gerçekleştirildiği dolandırıcılar İstanbul'da toplandıkları, kandırdıkları şahısları 3 gün otelde konuk edip alıkoydukları, ardından cep telefonlarına el koyarken toplandıkları yerden kaçan mağdurları dövdükleri iddia edildi.
KENDİSİNİN MAĞDUR OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Alanya 4 Asliye Ceza Mahkemesindeki Nitelikli Dolandırıcılık duruşmasına Kumluca Cezaevinden tutuklu sanıklardan Havva K., "Ben aşçıyım beni kandırıldık bu dolandırıcılık olayından benim haberim yok" dedi.
"BİZİM AVUKATIMIZ BİLE YOK"
Alanya'da yaşayan yaşlı çiftlerin 6 dairesini, altınlarını ve bankadaki paralarını dolandırıcılara kaptıran 77 yaşındaki müşteki Fatma Aktaş üçüncü duruşmada verdiği ifadesinde şunları söyledi, ''Bizim avukatımız bile yok. Bunlar organize suç örgütü, 6 dairemiz bankada. Paralarımız ve altınlarımız 60 milyon gitti. Eşim ve benimde yaşımız ilerledi. Ancak ikimizde bilinçli insanlarız. Korku içerisindeyiz. Sanık Umut K. hesabından bloke edilen 500.000 TL ve Umut K. müdafi tarafından eşimin hesabına 500.000 TL para geldi. Şu anda kirada yaşıyoruz. Kiramızı ödeyemiyoruz. Evlerimiz değerinin çok altında satıldı. Biz emekli aylığı ile geçiniyoruz. Bizi arayan kişilerden 4 tanesi hatırlıyorum. Birisi kendisini İlyas K. olarak tanıtan kişidir. Sürekli bizi sabah akşam arıyordu Olayın başlangıç tarihi 15.09.2025'tir. Bize fotoğraflarımız bulunan kimlik kartlarında başka isim yazılı kartları gösterdiler. WhatsApp'taki yazışmaları da sildirdiler. Biz bu olayı yaşarken kimseye anlatmadık. Kendi çocuklarımıza bile söylettirmediler. Bana ve eşime bir telefon aldırttılar ve o telefon gün içerisinde sürekli açık kalıyordu. Biz dışarıdan biri ile konuşurken bile sürekli o telefon açık kalıyordu. Çok perişan olduk. Toplam zararımız 60 milyona yakındır. Psikolojimiz bozuldu. Şikâyetçiyiz" ifadelerini kullandı.
BİZİ KAMERA OLMAYAN YERE ÇAĞIRDI
60 Milyon TL dolandırıcılara kaptıran Mağdur kadın Fatma Aktaş, "Dolandırıcılar bizi sürekli aradılar. Mahmutlar Mahallesindeki kimsenin geçmediği yere hiç kameranın olmadığı yere parayı bırakmamız için sürekli aradılar. Korktuk, poşet içinde bir beyaz renkli araca vermemiz için talimat verdiler" dedi.
"BİZİ 3 GÜN TUTTULAR"
Sanık Aziz K. İfadesinde, ''Ben sosyal medya İlanında yasal bahis sitelerine para aktarılacağına dair bir ilan gördüm. Telefon açtım. Beni çağırdılar, sonra yanlarına gittim. Elimden telefonu aldılar İban numaralarımı ve kart şifrelerimi aldılar. 3 gün boyunca telefonum onlarda kaldı. Bizi 3 gün boyunca kafeterya gibi bir yerde beklettiler. Akşam da Aksaray' da onların ayarladıkları bir otelde kaldık, o an psikoloji ve korku ile polise gidemedim. Çünkü benim yanımda birisi daha vardı. O kaçmak isterken onu dövdüler. Ben de bu sebepten korktum. 3 gün akşamüzeri telefonumu getirdiler. Ben de ablamı aramak istedim. Başta izin vermediler. Polis falan deyince telefonumu bana verdiler. Bende telefonumu alıp kaçtım. Kemal K. daha önce kafeteryada buluştuğumuzda görmüştüm. Bana yüzde 10 kar payı vereceklerdi. Ancak para falan alamadım. Telefonumu Umut'a benzettiğim şahıs aldı. Benim önden arkadan sağdan soldan fotoğraflarımı da çekmişlerdi. Bu şekilde cripto hesap açmış olabilirler" dedi.
SANIK AVUKATLARI BERAATLERİNİ İSTEDİ
Alanya 4 Asliye Ceza Mahkemesinde Nitelikli Dolandırıcılık suçundan tutuklu yargılanan 1 kadın 15 sanığın avukatları müvekkillerinin bu suçu işlemediklerini mağdur olduklarını söyleyerek beraatlerini ve tahliyelerini talep ettiler.
15 TUTUKLU SANIKLARDAN 1 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ
Alanya 4 Asliye Ceza Mahkemesi Heyeti Dolandırıcılık suçundan yargılanan, ''Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 158. maddesinin 3. fıkrası, nitelikli dolandırıcılık suçunun birden fazla kişiyle birlikte veya bir suç örgütü faaliyeti kapsamında işlenmesi üzerine yargılanan 15 sanıklardan Mustafa İ. tahliye edilirken Kumluca'daki sanıkların dosyaların istenilmesine, 14 sanığın tutukluluk hallerinin devamına, dördüncü duruşmanın 24 Aralık saat 10:00'da görülmesine karar verildi.
ANTALYA İLÇELERİ
Tüm Antalya HaberleriANTALYA HAVA DURUMU
20 Ekim 2026 Salı26 º
26 º / 15 ºEN SON HABERLER
- 1 Alanya’da 2 Kolombiyalı hırsızlıktan yakalandı
- 2 Alanya’da tefecilik ve şantaj operasyonunda 6 tutuklama
- 3 Alanya’da bir kişi evinde ölü bulundu
- 4 Alanya’da firari hükümlü jandarmadan kaçamadı
- 5 Alanya’da polisten tefecilik ve şantaj operasyonu
- 6 Alanya’da 69 yıl 11 Yıl hapis cezasıyla aranıyordu! Tutuklandı
- 7 Alanya’da 2 firari hükümlü jandarmaya yakalandı
- 8 Alanya’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı
- 9 Antalya’da trafikte COP31 önlemleri açıklandı
- 10 Alanya’da bir işletmenin çatısı çöktü