Giriş Tarihi: 26.02.2025 00:45

Artvin’de son yılların en sert kışı! Kar yağışı ve tipi hayatı felç etti

Artvin’de son yılların en sert kışı! Kar yağışı ve tipi hayatı felç etti

Artvin’de son yılların en sert kışı etkisini sürdürüyor. Hopa ve Kemalpaşa’da yoğun kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkilerken, birçok köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, gece gündüz demeden yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kar ağırlığı nedeniyle bazı hayvan barınaklarında çökme meydana gelirken, yetkililer vatandaşları çatı temizliği ve çığ tehlikesine karşı uyardı.

Artvin'de etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, kıyı kesimleri de içine alarak yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde son bir haftadır aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri gece gündüz demeden yolları açık tutmak için çalışmalarını sürdürüyor.

KARLA MÜCADELEDE SEFERBERLİK

AK Parti Kemalpaşa İl Genel Meclis Üyesi Aydın Tartar, SABAH'a yaptığı açıklamada, karla mücadelede yoğun bir mesai harcadıklarını belirtti. "Özel idare ekipleri olarak gece gündüz demeden köy yollarımızı açmaya çalışıyoruz. Şu an sahada 1 adet JCB kanal yükleyici, 1 adet kepçe, 1 adet greyder ve ayrıca özel olarak kiralanan bir JCB kanal yükleyici ile toplamda 4 makineyle çalışıyoruz." dedi.

Tartar, son yılların en sert kar yağışıyla karşı karşıya olduklarını belirterek, zaman zaman zor anlar yaşadıklarını vurguladı. "Köylerde bulunan ev ve hayvan barınaklarının çatılarını düzenli olarak temizlemek elzem hale geldi. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olması büyük önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

HAYVAN BARINAKLARI TEHLİKE ALTINDA

Aşırı kar yağışı nedeniyle bazı hayvan barınaklarında çökme meydana geldi. Kemalpaşa'da Kopmuş Mevkii'nde bir sürü sahibine ait barınağın çökmesi sonucu bazı hayvanlar telef oldu. Özel idare ekiplerinin olayın ardından gece saat 03.00'e kadar bölgede çalışma yürüttüğünü belirten Tartar, sürü sahibine geçmiş olsun dileklerini iletti.

DESTEK ALMAK ZORLAŞIYOR

Kar yağışının Artvin'in tüm ilçelerinde etkili olması nedeniyle, İl Özel İdaresi ekipleri kendi imkanlarıyla mücadeleyi sürdürüyor. "Çevre ilçelerden destek alma şansımız çok düşük, çünkü her yerde benzer sıkıntılar yaşanıyor. Ancak ilçemizin imkanlarıyla süreci kazasız belasız atlatacağız." diye konuştu.

SABIR ÇAĞRISI: ÖNCELİK HASTA VE HAYVAN YOLLARINDA

Aydın Tartar, vatandaşlardan anlayış beklediklerini belirterek, devletin her zaman halkın yanında olduğunu vurguladı. "Yoğun talepler var ve tüm ekiplerimiz sahada. Ancak bazen biraz sabır göstermek gerekiyor. Öncelikli olarak grup yolları, hasta yolları ve hayvan yolları açılıyor. Çalışmalarımız 7/24 aralıksız devam edecek." dedi.

Yoğun kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam etmesi beklenirken, yetkililer vatandaşları çığ tehlikesine karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Artvin Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Artvin Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

ARTVIN HAVA DURUMU

29 Nisan 2025 Salı

18 º

18 º / 6 º
Çok Bulutlu