39 ilde denge operasyonu!

Artvin İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü’nün sekiz aydır sürdürdüğü titiz takip ve istihbarat çalışmaları sonucunda, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak nitelikli dolandırıcılık yapan bir yapıya büyük darbe indirildi. Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında örgütün liderliğini “DENGE” lakaplı Ö.K.’nin yaptığı organize suç şebekesine yönelik İstanbul merkezli beş ilde (İstanbul, Balıkesir, Şanlıurfa, İzmir ve Hatay) 39 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Gerçekleştirilen operasyonlarda, örgüt lideri Ö.K. dahil toplam 36 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 25'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 11 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
CİNSEL İÇERİKLİ ÜRÜNLER ÜZERİNDEN KURGULANAN DOLANDIRICILIK AĞI
Yapılan araştırmalarda, örgütün cinsel içerikli ürünler satan firmalar ile bu ürünleri taşıyan kargo şirketlerinden müştekilere ait kişisel verileri yüklü miktarlarda para karşılığında temin ettiği tespit edildi. Şüpheliler, edindikleri bilgilerle mağdurları telefonla arayıp kendilerini savcı, avukat, mali müşavir gibi tanıtarak "iade edilmeyen ya da eksik teslim edilen ürün nedeniyle icra işlemi başlatıldığı" yalanını söyleyerek yüksek meblağlar talep etti.
Bazı mağdurlar, dolandırıldıklarını fark ettikten sonra paralarının iade edileceğine inandırılarak tekrar kandırıldı. Bu süreçte WhatsApp üzerinden sahte banka dekontları ve BDDK logolu sahte evraklar gönderildi.
NARKOTİK BAĞIMLILIĞIYLA ÖRGÜT BAĞLILIĞI SAĞLANMIŞ
Şok eden detaylardan biri ise örgüt lideri Ö.K.'nin, örgüt mensuplarını kontrol altında tutmak amacıyla "prim" adı altında narkotik madde temin ederek dağıtması ve bu yolla örgüt üyelerini kendisine bağımlı hale getirmesi oldu.
OPERASYONDA ELE GEÇİRİLENLER
Eş zamanlı baskınlarda adeta bir suç üssüne dönüştürülmüş çağrı merkezinde ve çeşitli adreslerde yapılan aramalarda: 1 çağrı merkezi, 24 dizüstü bilgisayar, 4 masaüstü bilgisayar kasası, 1 tablet, 75 cep telefonu, 60 SIM kart, 19 flash bellek, 5 harici disk, 4 hafıza kartı, 25 banka/kredi kartı, 2 Papara kartı, 1 para sayma makinesi, 2 banka cüzdanı, 1 sahte kimlik kartı, 1 ruhsatsız tabanca, 19 adet 9 mm fişek,1 şarjör ile 39.735 TL nakit para ele geçirildi.1,7 Milyar TL'lik Mal Varlığına El Konuldu.
Mali Suçlar Araştırma Kurulu (MASAK) ile koordineli yürütülen çalışmalar sonucunda, şüphelilerin suçtan elde ettiği mal varlığına el konuldu. TCK 282 kapsamında "Suçtan Elde Edilen Malvarlığı Değerlerini Aklama" suçu kapsamında değerlendirilen soruşturmada; 5 araç, 2 ev,402 banka hesabı ve 18 farklı kripto para hesabında toplam parasal değeri yaklaşık 1,7 milyar TL olan varlıklara el konuldu. Yetkililer, halkı benzer dolandırıcılık yöntemlerine karşı uyararak kişisel bilgilerin korunması ve şüpheli aramalarda mutlaka resmi kurumlarla iletişime geçilmesi gerektiğini vurguladı.
ARTVİN İLÇELERİ
Tüm Artvin HaberleriARTVIN HAVA DURUMU
8 Temmuz 2025 Salı30 º
30 º / 17 ºEN SON HABERLER
- 1 Artvin’de jandarmadan kaçakçılara geçit yok!
- 2 Yasak bölgede yakalandı suç kaydı çıktı
- 3 Artvin’de dere ıslahı yapan iş makineleri yükselen dere sularının ortasında kaldı
- 4 Artvin’de nadir rastlanılan “beyaz dağ keçisi” drone kamerasıyla görüntülendi
- 5 Dördüz doğuran inek aileyi mutlu etti
- 6 Yılanın ısırdığı vatandaş yoğun bakımda
- 7 Artvin’de uyuşturucu operasyonu! 3 kişi tutuklandı
- 8 Artvin’de aranan şahıslar yakayı ele verdi
- 9 Artvin’de markete silahlı saldırı! Eski polislerin de aralarında bulunduğu 3 şüpheli yakalandı
- 10 Artvin’de araması bulunan 78 şüpheli yakalandı