Turist görünümüyle propaganda gezisi

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Kirsten Lühmann, Türkiye'ye "turist" kılıgında girip Türkiye'nin güneydogusunda görüsmelerde bulundugunu itiraf etti.
Asagı Saksonya Eyaleti'nde bulunan Uelzen kasabasında bir toplantıda izlenimlerini anlatan Lühmann, elinden geldigince Türkiye'yi kötüleyip salondaki PKK sempatizanlarına sirin gözüktü.
Lühmann, görevden alınmalara, belediyelere kayyum atanmasına, zor yasam ve is kosullarına deginirken, Türk hükümetini suçladı, ancak terörle ilgili tek bir kelime etmedi. Alman vekil, Türkiye'nin PKK ile mücadele ettigini söylemek yerine, "sivil Kürt halkını" takip ettigi iftirasını attı.
Bir izleyici, "Oraya gitmenize neden izin verildi ki?" diye sorunca Lühmann, "Bilmiyorum. Ama nedenlerden biri, gelecegimi bildirmemem. Diplomatik pasaportum olmasına ragmen havaalanlarında hep turistlerin kapısından geçiyorum" dedi. Etkinlikte Alman gazetecilere konusan 29 yasındaki PKK'lı Ismail Yavru ise, PKK yasagının kaldırılmasını istedi.
UELZEN


EN SON HABERLER
- 1 Fransa’da Gazze saygı duruşuna disiplin cezası: Öğretmen görevinden uzaklaştırıldı
- 2 Brüksel'de binlerce kişi sokaklarda: Sosyal harcamalardaki kesintiler protesto edildi
- 3 Almanya'da göçmen kökenlilerin sayısı arttı
- 4 Fransa’da sel can aldı: 3 ölü
- 5 Almanya’da aşırı sağa operasyon: ‘Terör’ hücresi çökertildi
- 6 Fransa’da ülke genelinde telefon operasyonu
- 7 Romanya’da halk ikinci tur için sandık başına gidiyor: Aşırı sağ ile Avrupa yanlısı aday karşı karşıya
- 8 Polonya’da seçim günü: Yeni cumhurbaşkanı için kıran kırana yarış başladı
- 9 Finlandiya'da gökyüzünde feci kaza: Helikopterler havada çarpıştı
- 10 Trump yaptırımları kaldırmıştı: Almanya memnuniyetle karşıladı