FETÖ’nün avukatı Hollanda basını

Almanya’dan sonra Hollanda basını da FETÖ’cülerin avukatlığını yapmaya başladı. Diyanet ve imamlar ‘ispiyoncu’ olarak suçlanıyor
Hollanda, terör örgütleri FETÖ ve PKK'ya kucak açarken vatandaslara insanlıgı, topluma duyarlılıgı ve yasadıkları ülkede kendilerini en dogru sekilde ifade edebilmeyi ögretmeye çalısan Diyanet Vakfı ile Türk imamlarını hedef aldı. Ülkede algı operasyonları ile Diyanet Vakfı ve imamlar 'tehlikeli' olarak gösterilmeye çalısılıyor. Son olarak ülkenin önde gelen gazetelerinden De Telegraaf, Türkiye'nin Lahey Büyükelçiligi Din Hizmetleri Müsaviri ve Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Baskanı Yusuf Acar'ı hedef alarak "Imamlar aracılıgıyla Hollanda'daki FETÖ'cüleri Türkiye'ye ispiyon ediyor" suçlamasında bulundu. Basında çıkan haberler sonrası konu Hollanda Meclisi'ne de tasındı. Dısisleri Bakanı Bert Koenders, haberleri "endise verici" olarak degerlendirirken Türkiye'nin Lahey Büyükelçisini Dısisleri'ne çagırdı.
ASIL SENİNKİ AJANLIK
Diger taraftan Hollanda hükümeti FETÖ'cülere "sizleri tehdit eden Türkleri ve Türk kurumlarını ihbar edin" çagrısında bulunarak devletin her türlü yardımı yapacagını ve 'Erdogan'ın uzantısı' olarak gördükleri diyanetin toplumun huzurunu bozmasına izin vermeyecegini duyurdu.
14.12.2016
DE.TELEGRAAF:
Hollanda'nın önde gelen gazetelerinden De Telegraaf'ta çıkan haberler genelde Joris Polman ve Silvan Schoonhoven imzasını taşıyor.
14.12.2016
BERT.KOENDERS:
Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, ortaya atılan iddialar üzerine Türkiye'nin Lahey Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.
Fatih ÖZYAR / LAHEY
EN SON HABERLER
- 1 Berlin’de ‘Muhammed’ ismi zirvede
- 2 Vatikan'dan siyah duman: Papa yine seçilemedi
- 3 Fransa Suriye hattında diplomasi trafiği: Şara ve Macron Paris’te buluştu
- 4 Almanya’dan göç politikalarında sert adım: Geri çevirme dönemi başlıyor
- 5 Almanya Başbakanı’ndan Rusya açıklaması: Avrupa için en büyük tehdit
- 6 Berlin’den Washington’a sert mesaj: Almanya iç siyasetinden uzak durun
- 7 AB’den yeni Başbakan Merz’e tebrik mesajları
- 8 Başbakanlıkta devir teslim töreni
- 9 Fransa’daki Müslümanlar kendilerini terk edilmiş hissediyor
- 10 İtalya’da 3 uçak havada çarpıştı