Almanlar pazar günü alışveriş yapmak istiyor
Emnid araştırma kuruluşu tarafından yapılan kamuoyu araştırmasına göre Almanların üçte ikilik bölümü pazar günü alışveriş yapmak istedikleri belirlendi.
Hıristiyan kültüründe kutsal gün olan pazar günü ibadete ayrıldığı için alışveriş mekanlarının kapalı olması tartışma konusu olmaya başladı. Emnid araştırma kuruluşu tarafından yapılan kamuoyu araştırmasına göre Almanların yüzde 61'i pazar günü alışveriş yapmak istedikleri belirtirken, yüzde 39'luk bölümün ise kutsal gün olduğu için alışveriş yapılmaması görüşü ankete yansıdı. Almanların üçte ikilik bölümünün ankette alışveriş yapmak isteği perakendeciler tarafından olumlu karşılanırken, karşı olanların gerekçelerin başında ise pazar günleri dükkanların açık olmasının ticarete büyük katkılar sağlamayacağı görüşü oldu.
FDP DESTEK VERDİ
Kaufhof ve Karstadt gibi büyük mağaza zincirleri, pazar günü alışveriş merkezlerinin açılması için kurdukları inisiyatife her gün yeni üyelerin katıldığını, isteyenlerin dükkanlarını açma imkanı sağlanmasını savunuyorlar.
Liberal Parti FDP ise pazar günü alışveriş imkanının sağlanmasına destek verdiğini açıklayarak, E ticaret karşısında zor günler geçiren perakendecilerin bu şekilde desteklenmesinin olumlu bir gelişme olduğu, gerçekleşmesi halinde ise yeni iş istihdamı oluşacağını açıklayarak pazar günü dükkanların açılmasına destek verdi.
EN SON HABERLER
- 1 Almanya’da yılda 187 bin kadın şiddet mağduru
- 2 TIR’a binen kedi bir haftalık yolculukla Almanya’ya geldi
- 3 Almanya’da sağlık sistemi krizi: Kliniklerde iflas dalgası kapıda
- 4 Almanya Sosyal Birlik Partisi: "Haftalık çalışma süresinin artması ülke ekonomisine fayda sağlayacak"
- 5 Almanya bu hırsızlıkla çalkalanıyor: Soyulan bankaya bu kez de baskın! Şok detaylar ortaya çıktı
- 6 Türk genci kazada öldü
- 7 Türkiye'de işlediği cinayetten aranıyordu: Almanya'da havalimanında yakalandı
- 8 Schwandorf kurbanları unutulmadı
- 9 Türk genci kazada öldü
- 10 Aranan katil havaalanında yakalandı