Merkel ile Putin Ukrayna'yı görüştü

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, telefonda Ukrayna'yı görüştü.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko arasındaki görüşmede, Üçlü Temas Grubu'nun öğrenim yılı boyunca düzenlenecek bir ateşkes ilanına ilişkin aldığı karara açık desteğin dile getirildiği bildirildi.
Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert yaptığı açıklamada, Normandiya formatında gerekleşen görüşmede liderlerin söz konusu ateşkesin, Donbass'daki okul çocuklarının ve sivil nüfusun yararına güvenlik durumunda bir iyileşme sağlayacağına dair beklentilerini beyan ettikleri belirtildi.
Ayrıca Putin, Merkel, Macron ve Poroşenko'nun, Ukrayna'nın doğusundaki son gelişmeleri değerlendirirken kalıcı ateşkesin sağlanması ve Minsk Anlaşması'nın yerine getirilmesi gibi konuların üzerinde bizzat çalışılması konusunda sözleştikleri kaydedildi.


EN SON HABERLER
- 1 Alman Federal Meclisinden, "ikincil koruma" verilen sığınmacıların aile birleşiminin askıya alınmasına onay
- 2 Almanya'da camilere yönelik saldırılar 2024 yılında artış gösterdi
- 3 Fransa’da 400 yıllık mühürlü mezar bulundu
- 4 Almanya'da hastanelerin iflas riski artıyor
- 5 AB'de yeni otomobil satışları mayısta yıllık bazda yüzde 1,6 yükseldi
- 6 Almanya, 2029’a kadar altyapıya 166 milyar avroluk yatırım planlıyor
- 7 İtalya Başbakanı Meloni'den İsrail'e uyarı: Kabul edilemez bir boyuta ulaştı
- 8 İsrail-İran ateşkesi sonrası Avrupa'da gaz fiyatları düşüşe geçti
- 9 Almanya, ABD'nin ateşkes çağrısından memnun
- 10 Avrupa'da yaşayan Türklerin yurda gelişinde gelecek hafta yoğunluk bekleniyor