Pazartesi 23.10.2017 00:00

Kalp krizine karşı makarna üretildi

Bilim adamlarının ürettiği makarnayı yiyen ve kalp krizi geçirtilen farelerin hayatta kalma oranlarının daha yüksek olduğu görüldü

İtalyan bilim adamlarının, kalp krizini önlemede etkili makarna ürettiği bildirildi.

Sputnik'in haberine göre, Toskana'da Sant'Anna İleri Çalışmalar Okulu'nda görevli bilim adamları, durum buğday unu ile tam tahıllı arpa ununu karıştırarak yeni bir tür makarna üretti.

Damar sağlığı için önem teşkil eden beta glukandan zengin makarnayı tüketen farelere kalp krizi geçirtildiğinde hayatta kalma oranlarının sadece durum buğday unundan hazırlanan makarnayı yiyenlerden daha yüksek olduğu keşfedildi.

Sonuçları "Scientific Reports" internet sayfasında yayımlanan araştırmada ayrıca arpa yiyen farelerde kalp hasarının daha az olduğu tespit edildi.

Araştırma ekibinin lideri Profesör Vincenzo Lionetti, yeni makarna türünün, "vücudu strese ve koroner damar rahatsızlığına karşı daha dayanıklı hale getirdiğini" ifade etti.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.