Almanya'dan flaş PKK kararı

Terör örgütü PKK'nın Almanya'daki çatı örgütü olan Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezinin, Köln ve Leverkusen kentlerinde bugün düzenlemek istediği gösteriler iptal edildi.
Almanya'da terör örgütü PKK'ya yakın kuruluşların çatı örgütü olan Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezinin (NAV-DEM), Köln ve Leverkusen kentlerinde bugün düzenlemek istediği gösterilerin iptal edildiği bildirildi.
Köln Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, iki gösterinin yasaklamasına gerekçe olarak, Almanya'da terör örgütü kabul edilen PKK'yı simgeleyen yasaklı sembollerin kullanılması ve bu şekilde suç eylemleri ve ihlallerin gerçekleşmesi beklentisi gösterildi.
Alman basınında çıkan haberlere göre, Federal İçişleri Bakanlığı eyaletlere bu konuda direktif gönderdi. Bakanlık, söz konusu yasaklı sembollerin açılması ya da açılacak olması gerekçesiyle gösterilere izin verilmemesini istedi.
Buna göre, Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanlığına gönderilen direktifi uygulayan Köln polisi gösterilere izin vermedi.
NAV-DEM'İN DAHA ÖNCE YAPMAK İSTEDİĞİ GÖSTERİ DE İPTAL EDİLMİŞTİ
Emniyet teşkilatı, NAV-DEM'in geçen cumartesi günü Köln'de yapmak istediği gösteriye de müsaade etmemişti.
NAV-DEM'in 27 Ocak tarihinde Köln'de düzenlediği gösteriler, terör örgütü elebaşı Öcalan'ın posterleri ile yasaklı PKK paçavralarının açılması sonucu durdurulmuş, ardından gösteri yasa dışı ilan edilerek dağıtılmıştı.
Yine NAV-DEM'in 4 Kasım 2017'de Düsseldorf'ta düzenlediği gösteri benzer gerekçeyle durdurulmuş, terör örgütü yandaşları taşkınlık çıkararak polisle çatışmıştı.
Köln Emniyet Müdürlüğünün açıklamasında, izin verilmeme kararına karşı hukuki yolların açık olduğu da kaydedildi.,
EN SON HABERLER
- 1 Fransa’da ülke genelinde telefon operasyonu
- 2 Romanya’da halk ikinci tur için sandık başına gidiyor: Aşırı sağ ile Avrupa yanlısı aday karşı karşıya
- 3 Polonya’da seçim günü: Yeni cumhurbaşkanı için kıran kırana yarış başladı
- 4 Finlandiya'da gökyüzünde feci kaza: Helikopterler havada çarpıştı
- 5 Trump yaptırımları kaldırmıştı: Almanya memnuniyetle karşıladı
- 6 Mahkeme kararını verdi: Ünlü Fransız oyuncu cinsel saldırıdan suçlu bulundu
- 7 Almanya’da darbe operasyonu: Gözaltılar gerçekleşti
- 8 Arnavutluk’ta seçim maratonu tamamlandı: Sonuçlar belli oldu
- 9 İsrail Cumhurbaşkanı’nın Almanya ziyareti protestoların hedefinde: Uluslararası hukuka saygı gösterin
- 10 Arnavutluk’ta seçim heyecanı: Halk sandık başına gidiyor