SPD, Büyük Koalisyonu oylamaya başladı

463 bin SPD’li koalisyonda yer alıp almamayı oyluyor. SPD genel başkan adayı Nahles, “Koalisyonun reddedilmesi kaos olur” ded
Alman Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Hıristiyan Birlik (CDU/CSU) ile Büyük Koalisyon hükümeti kurmasına karar verecek olan yüz binlerce parti üyesine seçim belgelerinin gönderilmesine başlandı. Parti üyeleriyle bölgesel konferanslarda buluşan SPD genel başkan adayı Andrea Nahles, koalisyon anlaşmasının açık farkla kabul edilmesini beklediklerini açıkladı. Nahles, parti üyelerine, koalisyonun reddedilmesinin "kaosa" yol açacağı uyarısında bulunduklarını söyledi. Nahles, oy oranı yüzde 16'ya gerileyen SPD'nin, genel seçimlerin yenilenmesi durumunda asırı sag Almanya için Alternatif (AfD) partisinin gerisinde kalma ihtimalinin bulunduğunu da hatırlattı.
DAHA KÖTÜ SONUÇ ALINMAZ
463 bin parti üyesinin katılacağı oylamada oy pusulalarının en geç 2 Mart'a kadar postaya verilmiş olması gerekiyor. Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyalet teşkilatının bazı üyeleri ve SPD'li eyalet parlamentosu üyelerinin katılımıyla kurulan "Büyük Koalisyon'a hayır" girişiminin yüzlerce partili tarafından desteklendiği açıklandı. SPD gençlik teşkilatı Genç Sosyalistler (Jusos) de Büyük Koalisyon'un reddedilip erken seçime gidilmesini istiyor. Jusos Baskanı Kevin Kühnert, partinin son genel seçimdekinden daha kötü sonuç alacağına ve AfD'nin oylarını arttıracağına inanmadığını söyledi. Kühnert "Yıllarca en önemli rakibimizin küçük ortağı olarak koalisyona hapsolmak SPD için kabul edilebilir bir durum değildir" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Hollanda’da Müslümanlar hakkında toplanan gizli veriler imha edilecek
- 2 Avrupa’dan Trump'ın planına destek
- 3 Sürücü belgelerinde ada bayrağı kullanılmıştı: Fransa yargısı Yeni Kaledonya’ya ceza kesti
- 4 Almanya’da aşırı sağın yükselişi sürüyor
- 5 Kargalar da geometri biliyor
- 6 Norveç Kraliçesi hastaneye kaldırıldı
- 7 Beslenme teknolojisinde devrim: Uzayda gıda üretimi testi yapılıyor
- 8 En acı madde gün yüzüne çıktı
- 9 Almanya’da atlıkarınca kazası: Çok sayıda yaralı var
- 10 Almanya’da silahlı saldırı