Perşembe 22.03.2018 00:00

Badem, fındık ve ceviz erken ölümden koruyor

Finlandiya'da yapılan bir araştırmaya göre badem, fındık, fıstık, çam fıstığı, kabak çekirdeği ve ceviz türü yemişler kalp hastalıklarından kaynaklanan erken ölüm riskini azaltıyor. Eastern Finland Ünversitesi'nden uzmanların yaptığı bilimsel çalışmada 22 yıl boyunca 2 bin 500 erkeğin sağlık verileri ve özellikle kanlarındaki yağ asidi miktarındaki değişimler incelendi. Araştırmada linoleik asidi bol miktarda tüketen kişilerin yüzde 43'ünün önlenebilir hastalıklardan ölme riskinin azaldığı ortaya çıktı.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.