30 bininci hamburgerini yedi
ABD’de 1972’den beri her gün hamburgerle beslenen 64 yaşındaki Don Gorske, 30 bininci hamburgerini basının önünde yerken kendisine ait olan rekoru da geliştirdi
Obsesif-kompülsif bozukluğu olan ve yediği tüm hamburgerlerin fişlerini saklayan Gorske, ilk hamburgerini 1972'de McDonald's'a yemiş. Yediği şeylerin yüzde 90'ının hamburger olduğunu ve bazı günler 10'dan fazla hamburger yediğini kaydeden Don Gorske'nin henüz ciddi sayılabilecek bir sağlık probleminin olmaması ve kolesterol ile tansiyon seviyesinin normale yakın civarda seyretmesi ise şaşkınlık yarattı.
ABD'nin Wisconsin eyaletindeki bir restoranda, kameraların önünde hamburgerini yiyen Don Gorske, "Eğer 40 bininci hamburgerimi yiyecek kadar yaşarsam o zaman 78 yaşında olacağımı hesapladım. Sağlık durumuma bir de o zaman bakarız" dedi.
Gorske'nin ilk hamburgerini yediği dönemde bir Big Mac'in 0.75 dolar olduğu, şimdiyse 3.75 dolar seviyesine geldiği göz önünde bulundurulduğunda, 64 yaşındaki Gorske'nin 40 yıllık fast-food serüveninde Big Mac'e toplamda 80 bin dolar para harcadığı hesaplandı.
EN SON HABERLER
- 1 Arnavutluk’ta mecliste arbede çıktı
- 2 Sırbistan'da seçim kampanyası yasağı bu gece başlıyor
- 3 Fransa'da hayvanlarda görülen virüs, ilk kez bir insanda tespit edildi
- 4 Fransa şiddetli yağışların etkisi altında: 4 ölü
- 5 Fransa'daki eylemlerde 174 kişi tutuklandı
- 6 Brüksel'de öğrenciler üniversite girişini kapattı
- 7 Yunanistan’da 10 binden fazla öğrenci ve öğretmenden eğitim protestosu
- 8 Fransa'yı fırtına vurdu: 2 ölü
- 9 Fransa’da savaş uçağı yere çakıldı: 1 ölü, 1 kayıp
- 10 Romanya'da yeni hükümet güvenoyu aldı