Uyum değil şer bakanı
Oruç tutan Müslümanların ramazanda güvenlik tehdidi oluşturduğunu söyleyen Danimarka Uyum Bakanı Inger Stojberg’e tepkiler çığ gibi
SENDİKA KARŞI ÇIKTI
Göçmen karşıtı durusuyla tanınan Uyum Bakanı Stojberg, BT gazetesi için kaleme aldığı yorumda, Ramazan ayında kimi sektörlerde çalısan Müslümanların başkalarının hayatını tehlikeye attığına işaret etmişti. Stojberg yazısında otobüs şoförlerini örnek göstererek, bir kisinin hem 18 saat oruç tutup hem de güvenli bir biçimde otobüs kullanamayacağını savunmuştu. Birlesik Danimarkalı Isçiler Federasyonu 3F'den de bir açıklama geldi. Berlingske gazetesine konusan bir sendika sözcüsü, otobüslerin gerçekleştirdikleri seferlerin tamamen güvenli olduğunu; ramazan ayının da bu gerçeğin istisnası olmadığını vurguladı.
ÇİRKİN KARİKATÜRLE GURUR DUYUYOR
Stojberg'in, 2006 yılında dünya çapında Müslümanların tepkisini çeken Hz. Muhammed karikatürünü, tableti için arka plan fotoğrafı olarak seçmesi ve bu görüntüyü "Muhammed karikatürleriyle gurur duymamız gerektiğini düşünüyorum" notuyla Facebook hesabından paylaşması tartışmalara neden olmuştu. Danimarka'da mülteci ve sığınmacılara ilişkin yasal düzenlemelerin sertleştirilmesini talep eden Bakan, daha önce de Danimarkalılardan kaçak göçmenleri çalıştıran pizzacı sahiplerini ihbar etmelerini istemişti.
EN SON HABERLER
- 1 Yunanistan'da balıkçılar, Selanik Limanı'nı kapattı
- 2 Fransız polisinin öğrenciyi boğmaya çalıştığı ileri sürüldü
- 3 İspanya'da sel felaketi: 1 ölü
- 4 Fransa'da lise eylemleri! 5 binden fazla kişi hakkında işlem yapıldı
- 5 Yunanistan'da şiddetli yağışlar üç gündür devam ediyor
- 6 Belçika ve Fransa'da uyuşturucu kaçakçılığı operasyonu: 21 gözaltı
- 7 Yunanistan'da şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor: 2 ölü
- 8 Letonya, yarın sandık başına gidecek
- 9 Fransa'da eğitim protestoları! 1793 kişi gözaltına alındı
- 10 Girit’te şiddetli yağış can aldı