İtalya'da İslam merkezine İslamofobik saldırı
İtalya'nın kuzeyindeki Rapallo kentindeki İslam merkezine İslamofobik saldırı düzenlendi.
İtalyan ANSA ajansının haberine göre, ülkenin kuzeyindeki Rapallo şehrinde bulunan bir İslam merkezi,İslamofobik saldırıya uğradı.
Merkezin üç girişinden birindeki kapıya da zarar vererek içeri giren kimliği belirsiz saldırgan, kasa ile namaz sırasında kullanılan mikrofonu çaldı.
Saldırgan, merkezdeki Kur'an-ı Kerim'i yırttı, üstüne kalemle gamalı haç çizdi ve hakaret dolu sözler yazdı.
İki gün önce binayı saldırıya uğramış halde bulan merkezin sorumlusu, geçen hafta salı günü olağan şekilde merkezi kapattığını söyledi.
Merkezin sorumlusu, saldırının geçen hafta salı ile bu hafta pazartesi gününe denk gelen bir günde gerçekleşmiş olması gerektiğini dile getirdi.
Polisin olayla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü öğrenildi.
Aynı merkez, geçen ay da bir hırsızlık olayına maruz kalmış, içeri giren kimliği belirsiz kişi kasayı çalmaya çalışmıştı.
EN SON HABERLER
- 1 Yunanistan'da balıkçılar, Selanik Limanı'nı kapattı
- 2 Fransız polisinin öğrenciyi boğmaya çalıştığı ileri sürüldü
- 3 İspanya'da sel felaketi: 1 ölü
- 4 Fransa'da lise eylemleri! 5 binden fazla kişi hakkında işlem yapıldı
- 5 Yunanistan'da şiddetli yağışlar üç gündür devam ediyor
- 6 Belçika ve Fransa'da uyuşturucu kaçakçılığı operasyonu: 21 gözaltı
- 7 Yunanistan'da şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor: 2 ölü
- 8 Letonya, yarın sandık başına gidecek
- 9 Fransa'da eğitim protestoları! 1793 kişi gözaltına alındı
- 10 Girit’te şiddetli yağış can aldı