Son Güncelleme: Salı 16.10.2018 09:36
Osmanlı mutfağı dünya zirvesinde
Dünyanın en iyi restoranlarına verilen “Michelin Yıldızı” unvanının son adayı, parmak ısırtan lezzetleriyle tanınan ve Hollanda’da yaşayan ünlü Türk aşçı Aytekin Erdoğan oldu
YEMEK KİTABI DA YAZDI
ERDOĞAN, "Şu anda Michelin ustalarının jüri üyeliği yapacağı dünya çapında bir ilk olacak gurme yarışmasının hazırlığı içerisindeyiz. Amacımız bu mutfağı sadece burada değil, dünyanın her yerinde damak tadına sunmak. Osmanlı-Türk mutfağını Fransız mutfağının birlikteliğiyle Avrupa mutfağına sundum" dedi. Erdoğan, çeşitli özel menüleri ve hikayeleri olan bir kitap da yazdı.
5 ELEMENT İLHAM VERDİ
ÇİNLİLER'İN geleneksel felsefesini oluşturan 5 element kuralının, yani ateş, toprak, ağaç, su ve metalin kendisine ilham verdiğini söyleyen Erdoğan, söyle devam etti: "Ben bunları tatlı, eksi, tuzlu, acı ve kendi doğal acısı olan 'bitter acı' olarak düşündüm. Osmanlı-Türk mutfağını Fransız sunumuyla harmanladım"
SADECE 121 TANE VAR
MICHELIN rehberi, otomobilleri ile seyahat edenlerin yol üzerinde nerede yemek yiyebilecekleri kararını kolaylaştırmak için hazırlanan bir rehber olarak basılmaya başlandı. 1 yıldız, "Durmaya değer", 2 yıldız "yolu uzatmaya değer", 3 yıldız ise "özel olarak gitmeye değer" anlamına geliyor.
Dünya genelinde 3 yıldıza sahip, 3'ü Hollanda'da olmak üzere toplam 121 restoran bulunuyor.
Yalçın ÇAKIR / UTRECHT
EN SON HABERLER
- 1 5 milyon euroluk büyü vurgunu
- 2 Solingen kundakçısı tutuklandı
- 3 Erol Sander’in bebek mutluluğu
- 4 Cadde ortasına acil iniş yaptı
- 5 Avrupa çocuklara sahip çıkamadı
- 6 İşçiler sokağa çıktı
- 7 Dedesinin hikâyesi gözyaşlarına boğdu
- 8 Baharla birlikte akın başladı
- 9 Türkçe afişleri bir gecede söktüler
- 10 Ekmek fiyatı yüzde 34 arttı