Iğdırlı aşçıya Michelin yıldızı
Iğdırlı Coşkun Yurdakul, dünya genelinde en iyi aşçılara verilen Michelin Yıldızı’na layık görüldü. Yurdakul’un menüsünün vazgeçilmezi, ninesinin patates ezmesi, helva ve cacık
NİNEMİN EZMESİ ÜZERİNE YOK
EN çok beğendiği yemeğin ninesinin yaptığı patates ezmesi olduğunu dile getiren Yurdakul, "Patates ezmesi çocukluk günlerimden beri olmazsa olmazım. Ben de yapıyorum, ama ninemin yaptığı ezmenin tadı başka. Onun ezmesini yemek için tatile gideceğim günleri beklemek bazen zor geliyor" diye konuştu.
ÜÇ MUTFAĞI HARMANLADIM
EŞİNİN Azeri olması dolayısıyla Azeri yemekleri ile Fransız mutfağından tatları da menüsüne dahil eden Yurdakul şunları anlattı: Üç ülkenin olağanüstü damak tatlarını harmanladım. Bu çok beğenildi. Soslarımız çok rağbet görüyor. Her müşteriyi misafirim olarak görüyor, en iyi şekilde nasıl ağırlarız diye çalışıyoruz.
İsa DEVEÇEKEN / FRANKFURT
EN SON HABERLER
- 1 5 milyon euroluk büyü vurgunu
- 2 Solingen kundakçısı tutuklandı
- 3 Erol Sander’in bebek mutluluğu
- 4 Cadde ortasına acil iniş yaptı
- 5 Avrupa çocuklara sahip çıkamadı
- 6 İşçiler sokağa çıktı
- 7 Dedesinin hikâyesi gözyaşlarına boğdu
- 8 Baharla birlikte akın başladı
- 9 Türkçe afişleri bir gecede söktüler
- 10 Ekmek fiyatı yüzde 34 arttı