Sosyal yardım alanın durumu çalışandan iyi
Muhtaçlara gıda yardımı yapan Tafel, çalışanla çalışmayan arasındaki gelir düzeyinin adil olmadığını bildirdi. Yetkililer, “Yardım alanların durumu çalışanlardan iyi” dedi
Tafel yardım kurumunun Essen şube müdürü Jörg Sartor, çalışanlar ile çalışmayanlar arasında gelir düzeyi olarak fark olmadığını söyledi. Sartor, hatta sosyal yardımla geçinen bazı kişilerin, çalışanlardan daha fazla kazandıklarını söyledi. Tafen Essen müdürü, "Hükümet yanlış siyaset izliyor" diye konuştu.
ÇALIŞAN DA MUHTAÇ OLDU
Haftada 6 bin kişiye yemek dağıttıklarını belirten Sartor, "Hükümet sosyal yardım parasına yüzde 12 zam yaptı. Bence bu çalışan insanlara karşı hem haksızlık hem de saygısızlık. Çalışmayanlar, çalışanlardan daha iyi kazanıyor. Artık sadece çalışmayana değil, çalışıp geçinemeyene de yardım eder olduk" dedi.
ACİL ÇÖZÜM BULUNSUN
Almanya'da geçim şartlarının giderek zorlaştığına dikkat çeken Tafel Essen Müdürü Jörg Sartor, "Çalışan insanları destekleyecek düzenlemeler yapılmalıdır. Bu konuda Alman hükümeti yanlış yapıyor. Hele hele emeklilerin geçinmesi giderek zorlaşıyor. Onları yaşam mücadelesinde yalnız bırakmamak lazım" diye konuştu" ve siyasetten acil çözüm üretilmesini istedi.
EN SON HABERLER
- 1 Arnavutluk’ta mecliste arbede çıktı
- 2 Sırbistan'da seçim kampanyası yasağı bu gece başlıyor
- 3 Fransa'da hayvanlarda görülen virüs, ilk kez bir insanda tespit edildi
- 4 Fransa şiddetli yağışların etkisi altında: 4 ölü
- 5 Fransa'daki eylemlerde 174 kişi tutuklandı
- 6 Brüksel'de öğrenciler üniversite girişini kapattı
- 7 Yunanistan’da 10 binden fazla öğrenci ve öğretmenden eğitim protestosu
- 8 Fransa'yı fırtına vurdu: 2 ölü
- 9 Fransa’da savaş uçağı yere çakıldı: 1 ölü, 1 kayıp
- 10 Romanya'da yeni hükümet güvenoyu aldı