Almanlar tükenmişlik noktasına geldi krizler halkı yorgun düşürdü

Pandemi, enerji krizi ve Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte yükselen enflasyon, Almanya’da herkesi yordu. Tükenmişlik sendromu görülenlerin sayısı giderek artıyor
Pronovo Sağlık Sigortası tarafından yapılan araştırmaya göre tükenmişlik sendromu riski, koronavirüs pandemisinden önceki döneme göre çok daha yüksek. İnsanların son yıllarda yaşanan olumsuz gelişmelerin etkisinde kaldığı belirtilirken, her beş çalışandan birinin tükenmişlik riskinin yüksek olduğunu düşündüğü ortaya çıktı. Riskin en çok arttığı grup ise, gençler oldu.

GENÇLERİN KORKUSU
YAŞI genç olup da çalışan neredeyse her üç kişiden biri tükenmişlik hissi yaşadığını öne sürdü. Ankette aynı zamanda insanların tükenmişlik sendromuna kapılma korkusu artmış durumda. Halkın yüzde 61'i aşırı çalışmaktan şikayetçi olurken, buna bağlı olarak tükenmişlikten çekiniyor. Bu oran son 5 yıl içinde yüzde 10 arttı.
YÜZDE 20 ARTTI
TÜKENMİŞLİK vakalarının sayısı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 20 artarken, bu durumdan etkilenenler ortalama olarak yaklaşık 30 gün işe gitmedi. Her üç kişiden biri stresin ana nedenleri olarak fazla mesai (yüzde 34) ve sürekli iş teslim tarihi baskısını (yüzde 32) gösterdi. Birçoğu sürekli ulaşılabilir olma zorunluluğundan (yüzde 24) şikayetçi oldu.
EN SON HABERLER
- 1 Sürücü belgelerinde ada bayrağı kullanılmıştı: Fransa yargısı Yeni Kaledonya’ya ceza kesti
- 2 Almanya’da aşırı sağın yükselişi sürüyor
- 3 Kargalar da geometri biliyor
- 4 Norveç Kraliçesi hastaneye kaldırıldı
- 5 Beslenme teknolojisinde devrim: Uzayda gıda üretimi testi yapılıyor
- 6 En acı madde gün yüzüne çıktı
- 7 Almanya’da atlıkarınca kazası: Çok sayıda yaralı var
- 8 Almanya’da silahlı saldırı
- 9 Roma’da İran ABD müzakereleri: İkinci tur başladı
- 10 Fransa'nın Haiti tazminatı mercek altında