Almanya’da kalabalığa araçlı saldırı: Yaralılar var
Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde bir araç kasıtlı olarak kalabalığın üzerine sürüldü. Bazıları ağır 4 ila 5 kişi yaralanırken, polis ateş açtığı aracın içindeki şüphelileri yakalayamadı.
Alman Haber Ajansının (DPA) Hannover polis sözcüsüne dayandırdığı haberine göre Aşağı Saksonya eyaletinin Neustadt am Rübenberge kentinde dün gece bir araç kasıtlı olarak kalabalığın üzerine sürüldü.
Olay yerinin yakınlarında trafik kontrolü yapan polis memurları, aracı durdurmak için otomobile ateş açtı.
Aracın içinde bulunan ve sayısı henüz belli olmayan şüpheliler yaya olarak olay yerinden kaçtı. Şüphelileri yakalamak için başlatılan arama çalışmaları sonuçsuz kaldı.
Polis sözcüsü, olayda bazıları ağır olmak üzere "4 ila 5 kişinin yaralandığını", yaralıların tam sayısının henüz belli olmadığını söyledi.
Sözcü, yaralıların hastaneye kaldırıldığını aktardı.
Şüphelilerin, söz konusu kalabalığı rastgele değil, muhtemelen özellikle hedef aldığını belirten sözcü, olaya karışanların birbirlerini tanıdığının değerlendirildiğini ifade etti.
Olay yerinde delil toplama çalışmaları devam ederken konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.
EN SON HABERLER
- 1 Sırbistan'da erken genel seçimin sonuçları belli oldu
- 2 Sırbistan'daki genel seçimde parti temsilcileri oylarını kullandı
- 3 Sırbistan’da halk sandık başına gitti: İki güçlü liste arasında başa baş yarış
- 4 Bulgaristan’da kritik cumhurbaşkanlığı yarışı başladı: Anketlerde kim önde?
- 5 Arnavutluk’ta mecliste arbede çıktı
- 6 Sırbistan'da seçim kampanyası yasağı bu gece başlıyor
- 7 Fransa'da hayvanlarda görülen virüs, ilk kez bir insanda tespit edildi
- 8 Fransa şiddetli yağışların etkisi altında: 4 ölü
- 9 Fransa'daki eylemlerde 174 kişi tutuklandı
- 10 Brüksel'de öğrenciler üniversite girişini kapattı