Cuma 18.09.2020 09:30
Son Güncelleme: Cuma 18.09.2020 10:15

Sındırgı’da susam hasadı başladı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde susam hasadına başlandı. Sındırgı Belediyesi tarafından örnek uygulama için geleneksel yöntemlerle susam üretiminin yapıldığı ilçede, bu yıl 40 dönümlük alanda ekim yapıldı.Başta gıda olmak üzere bazı sektörlerde kullanılan susam, yoğun emeğinin ardından tüketime sunuluyor. 40 dönümlük alana ekilen susam, tarlalarda 3 ayda olgunlaştıktan sonra toplanıp kümeler halinde kurutulmaya bırakıldı. Yaklaşık 3 hafta güneşte bekletilen ve sopalarla vurularak bitkisinden ayrılan susam, el emeği sayesinde zahmetli yolculuğun ardından tüketime hazır hale getiriliyor. Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen nohut hasadının ardından...

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde susam hasadına başlandı. Sındırgı Belediyesi tarafından örnek uygulama için geleneksel yöntemlerle susam üretiminin yapıldığı ilçede, bu yıl 40 dönümlük alanda ekim yapıldı.
Başta gıda olmak üzere bazı sektörlerde kullanılan susam, yoğun emeğinin ardından tüketime sunuluyor. 40 dönümlük alana ekilen susam, tarlalarda 3 ayda olgunlaştıktan sonra toplanıp kümeler halinde kurutulmaya bırakıldı. Yaklaşık 3 hafta güneşte bekletilen ve sopalarla vurularak bitkisinden ayrılan susam, el emeği sayesinde zahmetli yolculuğun ardından tüketime hazır hale getiriliyor. Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen nohut hasadının ardından Sındırgı Belediyesi ekipleri susam hasadına başladı. Eylül ayında hasat edilen susamdan dekar başına ortalama 40 kilogram ürün alınması hedefleniyor. Üretiminin zor olması nedeniyle çiftçiler tarafından az miktarda susamın ekilmesi ithalatın daha yoğun bir şekilde yapılmasına sebep oluyor.
Çiftçiye örnek olmak, yerli üretime destek olmak öncelikli hedef
Sındırgı’da üretime ve alternatif tarım ürünleri yetiştirerek çiftçilere örnek olmak istediklerini belirten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “Üretime devam ediyoruz. Belediye olarak ve çalışanlarımızla birlikte, daha önce nohut ekimi gerçekleştirdik ve hasadını yaptık. Şu anda susam tarlasındayız. 40 dönümlük susamı şu anda işçilerimiz hasat ediyorlar. Amacımız şehrimizde insanlarımıza hem önder olabilmek, yeni teknikler varsa o teknikleri deneyerek daha verimli bir üretim yapabilme yollarını arıyoruz. Çiftçimiz de hakikaten bu konuda önderlik yapıldığında hoşnut olduğunu gördük. Bugün arazilerde insanlar domatesini, kapya biberini, kornişon salatalığını, farklı alanlarda üretimler yapıyorlar. Kolay bir hadise değil meşakkatli bir iş. Ama olunca da verim elhamdülillah yıl yıl farklı olsa da verimli bir sezonu geçirmek en büyük isteğimiz. Doğal şehrin susamı da yarın tahin olacak. Tahin helvası olacak ve insanlara belki dışarıdan gelen bir sürü susamın bir kısmını en azından bizler destekle yerli olmasını sağlayabilmek bizim en büyük umudumuz diyorum. Rabbim bereketli ürünler nasip etsin” dedi.

Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Balikesir Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Balikesir Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

BALIKESIR HAVA DURUMU

7 Mayıs 2024 Salı

26 º

26 º / 4 º
Az Bulutlu
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.