Son Güncelleme: Çarşamba 29.04.2015 01:12
Bartın Çileği Tezgahlardaki Yerini Aldı
Tadı ve görüntüsü ile Türkiye’ye ün salan, adına festivaller düzenlenen Bartın çileği, tezgahlardaki yerini almaya başladı. Bartınlı üreticilerin ürettiği çilekler kilosu 7 ila 10 lira arasında değişen fiyatlarla sofralara lezzet katıyor. Özellikle sahil köylerindeki vatandaşların önemli geçim kaynakları arasında olan Bartın çileği, yaz ayları boyunca vatandaşların evlerine konuk olacak. 9 aylık sürecin ardından ürünlerini pazarda sergilemeye başlayan Bartınlı çilek üreticileri bu yıl elde ettikleri üründen memnun olduklarını söyledi.
Çilek üreticilerinden İlyas Kocael, “Bartın çileğimiz tezgaha koyduğumuz andan itibaren büyük rağbet görmeye başladı. Çileğimiz diğer illerde yetişen çileklere göre daha tatlı ve lezizdir. Bu yüzden çileklerimizi özenle yetiştirip, sofralara sunuyoruz” dedi.
BARTIN HAVA DURUMU
3 Mayıs 2024 Cuma18 º
18 º / 13 ºEN SON HABERLER
- 1 Kayacık ağacı tespihler ilgi görüyor
- 2 Bartın’da bayram klasiği ”Beyaz Baklava ve Su Böreği”
- 3 Tunç: Darbecilik CHP'nin kılcal damarlarına işlemiş
- 4 Kitap okuma sevgisi onu yerel tarih araştırmacısı yaptı
- 5 AK Parti Bartın Milletvekili Aldatmaz'dan "Amasra’ya termik santral yapılacak” sözüne yalanlama
- 6 Bartın Kemerspor Kadın futbol takımını çalıştıran Öznil Özden: Futbolun sadece bir erkek sporu olmadığını kanıtladık
- 7 Bartın’da 2 işçi servisi çarpıştı: 1 ölü 27 yaralı
- 8 Nebahat Teyze 70 yıl önce giydiği gelinliği, 8 Mart Kadınlar Günü Defilesi için sandıktan çıkardı
- 9 Bartın’da aranan veya hapis cezası olanlar emniyet birimlerinden kaçamıyor
- 10 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "Cumhur İttifakı bir proje ittifakı değil”