Yaz tatili başlıyor! Çocukları ekrandan uzak tutmak için...

2017-2018 eğitim ve öğretim yılının sonuna gelindi. Uzmanlar, yaz tatilinde çocuklarını bilgisayar, televizyon ve tabletten uzak tutmak isteyen ailelerin alternatifler oluşturması gerektiği vurguladı. Ebeveyn Koçu Zeynep İşman ve Eğitimci Yasemin Pakkan 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının sonlanmasına az bir süre kala ebeveynlere uyarılarda bulundu.

Giriş Tarihi: 7.6.2018 14:33 Son Güncelleme: 7.6.2018 14:37
Yaz tatili başlıyor! Çocukları ekrandan uzak tutmak için...

'SIKILDIM' DİYEN ÇOCUĞA ALTERNATİF ÜRETİLMELİ

İşman yaz tatilinde çocuklara enerjilerini atma imkanı verilmesi konusunda ebeveynlere tavsiyeler bulundu. Ailelerin çocuklardan gelen 'Sıkıldım' tepkilerine yönelik alternatif üretmesinin önemine vurgu yapan İşman, "Anne babaların 'sıkıldım' kelimesine karşı bir tahammülsüzlükleri olduğunu gözlemliyorum. 'Sıkıldım diye çocuğum geldiği zaman ne hissediyorum?'

Öncelikle aileler bu soruyu kendilerine sorsunlar. Ya öfkeleniyorlar ya da panik oluyorlar. Çünkü anne babalığın, çocukların o boş vaktini doldurmak gibi bir görevi olduklarını sanıyorlar. Çocuk 'sıkıldım' diye geldiği zaman bir endişe bazen de öfke ortaya çıkıyor. Çocuklara 'ya ne yapayım şimdi sıkılıyorsan' diyoruz. Alternatif üretmek gibi bir çaba içinde olamıyoruz çünkü anne baba kendisi de boşta kaldığı zaman ne yapacağını bilmiyor" dedi.

ARKADAŞINA GÖNDER
Yaz tatili başlıyor! Çocukları ekrandan uzak tutmak için...
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA