Son Güncelleme: Pazartesi 07.08.2017 16:52
Bayrama özel lezzetli tatlı tarifleri
Bayram öncesi misafirleriniz ve aileniz için hangi tatlıları hazırlayacağınıza karar vermediyseniz, İpek Kuşçu’nun leziz tatlı önerilerine bir göz atın…
Kadayıflı bademli keşkül
4-5 kişilik
Malzemeler
4 su bardağı süt
1 bardak şeker
1/3 su bardağı kaşık buğday nişastası
4 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Yarım su bardağı toz badem
Üzeri için...
250 gram tel kadayıf
2-3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Süt ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Ayrı bir kapta nişastayı çok az suyla açıp üzerine yumurta sarıları ve vanilyayı karıştırarak ekleyin. Bu karışımı azar azar kaynayan süte ekleyin. 5 dakika sonra toz bademi ekleyin. Ufak kek kalıbı ya da kaselere aktarın. Soğuyunca buzdolabına koyun. Tel kadayıfları tereyağında kavurun. Şekeri ekleyin. İyice karıştırın. Ilımaya bırakın. Soğuyan keşkülleri kadayıfla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Not: Kase veya kalıbı önce suyla ıslatıp süzün. Bu, keşkülün servis sırasında kolaylıkla kalıptan ayrılmasını sağlayacaktır.
Gül tatlısı?
5-6 kişilik
Malzemeler
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 adet yumurta
2 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için...
2.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su Yarım limonun suyu
Hazırlanışı
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Suyla şeker kaynadıktan sonra limon suyunu koyun. 5 dakika daha kaynatın. İyice soğutun. Ayrı bir kapta pudra şekeri ve yumurtayı birlikte mikserle çırpın. Kabartma tozunu unla karıştırın. Yağ dahil bütün malzemeyi elinizle yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın. Hamuru merdane ile açın. Çay bardağı ile yuvarlaklar kesin. Bir yuvarlak hamurun üzerine yarısına gelecek kadar diğer yuvarlak hamuru yerleştirin ve 5 tane olana değin böyle sıralayın. Rulo şeklinde sarın ve ortadan ikiye kesin. Böylece iki adet gül ortaya çıkacaktır. Fırında 25-30 dakika pişirin. Şerbeti dökün ve iyice çekince servis yapın.
Güllaçlı irmik helvası?
5-6 kişilik
Malzemeler
10 yaprak güllaç
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
İrmik helvası için...
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 su bardağı şeker
2.5 su bardağı süt
Arzu edilirse; 1 yemek kaşığı iri kıyılmış ceviz
Hazırlanışı
Geniş bir tepside 2.5 su bardağı süt ve 1 çay bardağı şekeri karıştırın. Güllaç yapraklarını üst üste koyup ıslatın. Çıkartıp buzdolabında bekletin. İrmik helvası için 1 yemek kaşığı tereyağı ve dolmalık fıstığı kavurun. İrmiği ekleyin. İrmiğin rengi dönene kadar karıştırarak pişirin. 2.5 su bardağı süt ve şekeri bir tencerede şeker eriyene değin ısıtın. Ilık hale gelsin ve ocaktan aldığınız irmikli karışıma azar azar ilave edin. Karıştırın. Kapağını kapatıp 10 dakika demlendirin. Güllaçtan geniş ağızlı bir bardağın ağız kısmı ile yuvarlaklar kesin. Küçük bir cam kaseye 5 kat güllaç yaprağı koyup üzerine helva, üzerine tekrar 5 yaprak güllaç koyarak tamamlayın. Buzdolabında biraz dinlendirin. Kaseleri ters çevirip servis tabağına çıkartın. Afiyet olsun.
Hazırlayan: İpek KUŞÇU
EN SON HABERLER
- 1 Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir? Hamilelikte mide yanması ilaç kullanmadan nasıl geçer?
- 2 Bebeklere meyveli yoğurt verilir mi? Bebeklere pekmez ne zaman verilir?
- 3 Sonbaharda yenmesi gereken 6 önemli besin!
- 4 Kahvenize sağlık katmak için bu kurallara dikkat!
- 5 Bebeğiniz gece beslenmesini bırakmak istemiyorsa ne yapmalısınız?
- 6 Çocuğunuzun beslenme çantasından bu besinleri eksik etmeyin!
- 7 Günde 90 gram yiyen çocuk daha hızlı büyüyor!
- 8 Çocuklarda iştah kapanmasına karşı alınacak önlemler nelerdir?
- 9 Bebeğinizin zeka gelişimi için iyotu sofranızdan eksik etmeyin!
- 10 Bebekler için en sağlıklı yaz besinleri