Salı 08.08.2017 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 10.01.2018 16:52

Buharda tatlı pişirelim

Çocuklarınızı mümkün olduğu kadar uzun süre hazır yiyeceklerle tanıştırmamaya, öğünlerini ve ara öğünlerini doğal yiyeceklerle hazırlamaya gayret etmelisiniz. İşte onlar için doğal yöntemle hazırlanmış, tatlı tarifleri… Siz bile bayılacaksınız!

Peynirli KAYISILAR

(3 kişilik)

Malzemeler

12-13 adet orta boy kayısı

200 gram krem peynir

(1 paket)

4 tatlı kaşığı bal

Badem, fındık ve fıstık

(süsleme için)

Hazırlanışı

Kayısıları iyice yıkayın. Küp küp doğrayın. Bardak veya fincanlara yerleştirin. Ve buharda 10 dakika pişirin. Bir kasenin içinde krem peyniri balla tatlandırın. Tadına bakın, gerekirse bal ilave edin. Pişen kayısıların üzerine krem peynirli karışımı tatlı kaşığı ile paylaştırın. Üzerini arzu ederseniz fındık, fıstık veya badem ile süsleyebilirsiniz.

Yoğurtlu ballı ÜZÜMLER

(3 kişilik)

Malzemeler

1 salkım üzüm

1 çorba kasesi kadar süzme yoğurt

5-6 yemek kaşığı bal

Fındık (üstüne serpiştirmek için)

Hazırlanışı

Üzümleri iyice yıkayın. İkiye kesin ve kaplara yerleştirin. 10 dakika buharda pişirin. Bir kasenin içinde yoğurdu balla tatlandırın. Tadını damak zevkinize göre ayarlayın. Üzümlerin üzerine tatlı kaşığı yardımı ile ballı yoğurdu paylaştırın. Üzerine fındık serpin. Afiyet olsun.

Erikli peynir keki

(6 kişilik)

Malzemeler

200 gram krem peynir (1 paket)

200 mil süt kreması

2 yumurta

1/2 su bardağından bir parmak boyu eksik un

3 tepeleme yemek kaşığı dolusu esmer şeker

10 adet ufalanmış bisküvi

250 gram küp doğranmış kırmızı erik veya mevsim meyvesi

Hazırlanışı

Krem peyniri ve kremayı mikserle çırpın. Ayrı bir yerde yumurtaları şekerle iyice çırpın. Her ikisini karıştırın. Unu azar azar ekleyin. Karışım bütünleşene değin karıştırın. Erikleri küpler halinde doğrayın. Kapların dibine önce robottan geçirdiğiniz ufalanmış bisküvileri yerleştirin. Üzerine küp doğradığınız meyveleri, ardından yumurtalı karışımı azar azar kaşık yardımı ile kaplara pay edin. Ben kalan meyveleri de üstüne serpiştirdim. 20 dakika buharda pişirin.
Yazı: İpek KUŞÇU

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.