Son Güncelleme: Çarşamba 10.01.2018 16:20
Doğal tatlandırıcıyla yapılan reçel tarifleri
Reçelsiz kahvaltı sofrası olmaz elbette. Yaz meyveleri bitmeden harekete geçip, kış için nefis kahvaltılıklar hazırlamanın zamanı geldi. Okulların başlayacağı şu günlerde tatlı miniklerinize enerji depolamak için İpek Kuşçu’nun doğal bir tatlandırıcı olan Agave Şurubu ile hazırladığı reçel tariflerine bayılacaksınız!
Agave Şurup hakkında…
Agave şurubu doğal bir tatlandırıcıdır. Yüzde 100 doğal ve organik bir üründür. Bu şurubun bitkisi olan Agave kaktüsünün anavatanı Kuzey ve Güney Amerika'dır. Şurup kaktüsün içindeki sıvıdır. Agave şurubunun metabolize edilmesi daha kolaydır. Beyaz şekerden daha tatlı olduğu için daha az kullanım sağlanmalıdır. En önemli özellikleri tatlandırırken kan şekerini rafine şeker gibi süratle değil yavaşça yükseltmesi ve böylece pankreasın kan şekerini çok daha az insülin salgılayarak kolayca kontrol etmesine imkan vermesidir.
Kayısı reçeli
15-20 adet
Malzemeler
1/2 kilo kayısı
1/2 su bardağı Agave Şurup
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Kayısıları iyice yıkayın. Ortadan ikiye ayırın. Çekirdekleri çıkartın. Kalın tabanlı bir tencereye yerleştirin. Agave Şurubu üstüne gezdirerek dökün. Kısık ateşte pişirin. Kaynayınca bir çay kaşığı kadar alarak tadına bakın. Tadı az geliyorsa 1-2 yemek kaşığı kadar daha Agave Şurubu ekleyin. Önce meyveler suyunu salacak ve sulanacaktır. Sonra suyunu çekip, meyvelerin rengi berraklaşınca limon suyunu ekleyin. 2-3 dakika kadar daha pişirin. Ocağın altını kapatın.
Vişne reçeli
Malzemeler
1/2 kilo vişne
1/2 su bardağı+1 yemek kaşığı Agave Şurup
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Vişneleri iyice yıkayın. İsterseniz çekirdeklerini çıkartın (Ben çıkartmadım). Kalın tabanlı tencereye aktarın. Agave Şurubu üzerine gezdirerek dökün. Kısık ateşe pişirin. Kaynama başlayınca, 1 çay kaşığı alarak tadını kontrol edin. Gerek duyuyorsanız 1-2 yemek kaşığı kadar Agave Şurup ilave edin. Kaynayıp suyunu çekince limon suyunu ekleyin. 1-2 taşım daha kaynatın. Ocağın altını kapatın. Soğuyunca kavanoza aktarın.
Tarçınlı elma reçeli
Malzemeler
1/2 kilo elma
1/2 su bardağı Agave Şurup
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 adet çubuk tarçın
Arzu ederseniz 2-3 tane karanfil
Hazırlanışı
Elmaları iyice yıkayın. Kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Agave Şurubu üzerine gezdirerek dökün. Kısık ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca, 1 çay kaşığı alarak tadını kontrol edin. Gerek duyuyorsanız 1-2 yemek kaşığı kadar Agave Şurup ilave edin. Kaynayıp suyunu çekince limon suyunu ekleyin. 1-2 taşım daha kaynatın. Ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Not: Denemenizi tavsiye ederim. Çok lezzetli sonuçlar aldım.Yazı: İpek KUŞÇU
EN SON HABERLER
- 1 Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir? Hamilelikte mide yanması ilaç kullanmadan nasıl geçer?
- 2 Bebeklere meyveli yoğurt verilir mi? Bebeklere pekmez ne zaman verilir?
- 3 Sonbaharda yenmesi gereken 6 önemli besin!
- 4 Kahvenize sağlık katmak için bu kurallara dikkat!
- 5 Bebeğiniz gece beslenmesini bırakmak istemiyorsa ne yapmalısınız?
- 6 Çocuğunuzun beslenme çantasından bu besinleri eksik etmeyin!
- 7 Günde 90 gram yiyen çocuk daha hızlı büyüyor!
- 8 Çocuklarda iştah kapanmasına karşı alınacak önlemler nelerdir?
- 9 Bebeğinizin zeka gelişimi için iyotu sofranızdan eksik etmeyin!
- 10 Bebekler için en sağlıklı yaz besinleri