Salı 08.08.2017 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 10.01.2018 16:49

Küçüklere balık ziyafeti

Balık, içeriğindeki omega 3, protein, fosfor ve iyot gibi mineraller nedeniyle çok sağlıklı bir seçenek. Çocuklar için hazırladığımız balıklı tarifler onlara balığı çok sevdirecek!

Balık BÖREK

(10 adet börek için)

Malzemeler

10 yaprak milföy hamuru

250 gram haşlanmış beyaz etli balık

1/2 demet taze soğan

1/2 demet maydanoz, dereotu, nane

1/2 limon suyu

1 yumurta sarısı

Eğer seviyorsanız 1 ufak ceviz büyüklüğünde taze zencefil rendesi

1 çay kaşığı tuz, karabiber

Hazırlanışı

Milföyleri oda sıcaklığında yumuşatın. Haşlanmış balığınıza, ince doğranmış yeşillikler, zencefil, limon suyu, tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştırın. Milföylerin içine yerleştirerek istediğiniz şekli verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

Buğdaylı balık çorbası

(4-5 kişilik)

Malzemeler

1/2 kilo kadar beyaz etli balık

(Ben 1 adet levrek fileto kullandım)

1/2 su bardağı buğday

1 adet kuru soğan

1/2 demet maydanoz ve dereotu

1 litre su (Yaklaşık 5 su bardağı)

1-2 yemek kaşığı sirke

1 yumurta sarısı

1/2 limon suyu

1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz

Hazırlanışı

Buğdayı geceden haşlayın. Kaynamaya başladığında 1-2 taşım kaynatıp suyunda bırakın. Sabah iyice dağılana değin pişirin. Suyunu süzün. Soğan ve maydanozu zeytinyağında hafif kavurun. Suyu ve sirkeyi ekleyin. Kaynadığı zaman balık filetoyu, tuzunu ve karabiberini ekleyin. Balık iyice pişince çıkartın ve ayıklayın. Buğday ekleyin. Yumurta sarısı ve limon suyunu bir kasede iyice çırpın. Çorbaya azar azar ilave edin. Ayıklanmış balıkları da ekleyip 1-2 taşım kaynatın. Biraz demlenince servis yapın.

Balık köftesi

(4 kişilik)

Malzemeler

250 gram beyaz etli balık

1 küçük patates

1 sap pırasa

3/4 çay bardağı galeta unu

1 ufak ceviz büyüklüğünde taze zencefil rendesi

1 yumurta

1 silme tatlı kaşığı tuz, karabiber

Hazırlanışı

Balığı haşlayın ve ayıklayın. Patatesi de haşlayın ve rendeleyin. Ilıdıkları zaman ayıkladığınız balığı, rendelediğiniz patatesi, ince ince doğradığınız pırasayı, zencefili, tuzu ve karabiberi ekleyin. Çırpılmış yumurtayı ve galeta ununu da ilave edin. Ele yapışmayan bir karışım olmalı. Eğer hala elinize yapışıyorsa biraz daha galeta unu ekleyin. İstediğiniz şekilleri vererek önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika üzerleri kızarana değin pişirin.
Yazı: İpek KUŞÇU

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.