Son Güncelleme: Çarşamba 10.01.2018 15:56
Çocukların sevebileceği balık yemekleri
Çocuklar balığı çok da fazla sevmezler. Onlara balık sevdirmek istiyorsanız, bunun bir yolu da önüne koyacağınız tabağı bir tabloya dönüştürebilmektir. İşte, balık mevsimine de girmişken, küçüklere bu yararlı besini sevdirecek tarifler…
6-8 kişilik
Malzemeler
1 kg beyaz etli balık
Yarım demet pazı yaprağı
2 adet soğan
1-2 defne yaprağı
2-3 adet top karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
2 yumurta sarısı
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Arzu edilirse 1-2 diş sarımsak
Süslemek için; haşlanmış havuç ve kabak
Hazırlanışı
Büyük bir tencereye balık, soğan, defne yaprağı ve top karabiberi koyun. Balığı üzerini örtecek kadar suyla pişirin. Kaynarken üstünde oluşan köpükleri kaşıkla alın. Balık iyice pişince kılçıklarını temizleyin. Süzülmüş balık suyunu kenara ayırın. Çorba tenceresinde tereyağını ısıtın. Sarımsak, mısır unu ve tuzu ekleyin. Unun topaklanmaması için ezerek yavaş yavaş balık suyunu, balık parçalarını ve rondodan geçirdiğiniz pazı yapraklarını ekleyin. Bir taşım kaynatın. Yumurta sarısı ile limon suyunu bir kasede çatalla çırpın. Yavaşça çorbaya ekleyerek karıştırın. Biraz demlendikten sonra haşlanmış havuç ve kabakla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Balık köftesi
4-6 kişilik
Malzemeler
2 adet beyaz etli balık
2 adet orta boy patates
2 adet soğan
2 yumurta
1 avuç maydanoz
Yarım su bardağı ekmek kırıntısı veya galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Balıkları diri kalacak şekilde haşlayın. Ayrı bir tencerede de patatesleri haşlayın. Balığın kılçıklarını ayıklayın ve süzün. Patatesler haşlanıp ılıyınca derin bir kasede çatalla iyice ezin. Balığı, yumurtaları, maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek kırıntılarını veya galeta ununu, zeytinyağını ve tuzu ekleyin. Elinizle balık şeklini vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dakika pişirin.
Kuru sebzeli balık nugget
?4-6 kişilik
Malzemeler
1 kg palamut veya beyaz etli balık
1 su bardağı galeta unu
2-3 yemek kaşığı kuru sebze karışımı
2 yumurta Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için zeytinyağı
Hazırlanışı
Balığı ızgarada veya fırında pişirin. Etlerini didikleyin. Limon suyu ve tuz ilave edin. Buzdolabına kaldırın. Yarım saat bekletin. Elinizle balık veya yıldız şekli verin. Önce çırpılmış yumurtaya, ardından daha önce bir kasede karıştırdığımız kuru sebze-galeta unu karışımına bulayın. Kızgın yağda önlü arkalı pişirin. Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir? Hamilelikte mide yanması ilaç kullanmadan nasıl geçer?
- 2 Bebeklere meyveli yoğurt verilir mi? Bebeklere pekmez ne zaman verilir?
- 3 Sonbaharda yenmesi gereken 6 önemli besin!
- 4 Kahvenize sağlık katmak için bu kurallara dikkat!
- 5 Bebeğiniz gece beslenmesini bırakmak istemiyorsa ne yapmalısınız?
- 6 Çocuğunuzun beslenme çantasından bu besinleri eksik etmeyin!
- 7 Günde 90 gram yiyen çocuk daha hızlı büyüyor!
- 8 Çocuklarda iştah kapanmasına karşı alınacak önlemler nelerdir?
- 9 Bebeğinizin zeka gelişimi için iyotu sofranızdan eksik etmeyin!
- 10 Bebekler için en sağlıklı yaz besinleri