Son Güncelleme: Çarşamba 10.01.2018 14:21
Filizlendir ve ye!
Küçük bir çabayla evde çocuğunuz için taze bitkiler yetiştirme imkanınız var. Eminiz kendi elde ettiğiniz besinlerle pişirdiğiniz yemekleri ailenizle paylaşmanın mutluluğu bir başka olacak!
25-30 adet
Malzemeler
1 avuç dolusu buğday filizi ( ince ince kesilmiş halde)
1 çay bardağı zeytinyağı veya 100 gram tereyağı
2 çay bardağı organik buğday unu
25-30 adet badem veya yer fıstığı
60 adet siyah kuru üzüm
Hazırlanışı
Tüm malzemeyi derin bir kaseye aktarın. Yumuşak bir hamur olana değin yoğurun. Strech ile sararak buzdolabına kaldırın. 1 saat kadar dinlendikten sonra unlanmış zeminde yuvarlak kalıplarla kesin. Daha ufak yuvarlak kalıpla hamurdan gözlerini oluşturmak için kesin. Yuvarlak kalıpla hamurdan gözlerini oluşturmak için kesin. Yuvarlak kalıbın üzerine hamurdan gözleri, gözlerin orta yerlerine kuru üzümleri, burun için badem veya yer fıstığını yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Hazırlayan: İpek KUŞÇU
EN SON HABERLER
- 1 Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir? Hamilelikte mide yanması ilaç kullanmadan nasıl geçer?
- 2 Bebeklere meyveli yoğurt verilir mi? Bebeklere pekmez ne zaman verilir?
- 3 Sonbaharda yenmesi gereken 6 önemli besin!
- 4 Kahvenize sağlık katmak için bu kurallara dikkat!
- 5 Bebeğiniz gece beslenmesini bırakmak istemiyorsa ne yapmalısınız?
- 6 Çocuğunuzun beslenme çantasından bu besinleri eksik etmeyin!
- 7 Günde 90 gram yiyen çocuk daha hızlı büyüyor!
- 8 Çocuklarda iştah kapanmasına karşı alınacak önlemler nelerdir?
- 9 Bebeğinizin zeka gelişimi için iyotu sofranızdan eksik etmeyin!
- 10 Bebekler için en sağlıklı yaz besinleri