Son Güncelleme: Cumartesi 12.08.2017 15:13
Yılbaşı sofrası
Aileniz için tatları damağınızda kalacak harika bir yılbaşı menüsü hazırladık. Yeni yılda ağzınızın tadı hiç bozulmasın!
20-25 adet
Malzemeler
1 adet yumurta
100 gram yumuşak tereyağı
1 su bardağı pekmez
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz içi
1 çay kaşığı karbonat
1 nohut büyüklüğünde damla sakızı
2.5-3 su bardağı tam buğday unu (azar azar ilave edin)
Süsleme için;
1 adet yumurta akı
1 fiske tuz
1.5 çay bardağı organik pudra şekeri
Hazırlanışı
Tüm malzemeyi derin bir kasede iyice karıştırıp yoğurun. Buzdolabında en az yarım saat dinlendirin. Kalıplarla şekiller verin ve önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Süsleme için, önce yumurta aklarını bir fiske tuz ile kar haline gelene değin çırpın. Pudra şekerini azar azar koyu bir krema halini alana değin pudra şekeri ilave edin. Kurabiyeler soğuyunca üstlerini bu karışımla bir fırça yardımı ile süsleyin ve kurumaya bırakın.
Yılbaşı çıtır hindi
4-6 kişilik
Malzemeler
1 kilo hindi eti ,kuşbaşı kesilmiş
Marine malzemesi;
1 çay kaşığı taze zencefil rendesi
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı köri tozu (arzu edilirse)
1 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates rendesi
Pişerken;
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım limon suyu
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Un haricindeki malzemeyi ilave edip iyice karışana kadar çırpın. Çok koyu veya çok cıvık olmaması için unu azar azar ilave edin. Gerekirse yine un ilave edin. 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuyunca üzerine hazırladığınız yoğurtlu kremayı yayın ve kuru meyvelerle süsleyip servise hazır hale getirin. Kuru meyveler pişerken dibe çökmemesi için bir kabın içinde unlayıp fazla unu silkeleyip öyle ilave edin. Arzu ederseniz ara kata da yoğurtlu karışımdan krema olarak sürüp, üstte de aynı karışımı kullanabilirsiniz. Bunun için ölçüyü iki katına çıkarmanız yeterli.
Balakabaklı baharatlı bereket pastası
Malzemeler
4-6 kişilik
3 adet yumurta
1.5 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı balkabağı püresi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı dolusu kuru üzüm ve küp doğranmış kuru kayısı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil (arzu edilirse)
1 çay kaşığı karbonat
Yarım portakal kabuğu rendesi
2-2.5 su bardağı tam buğday unu (azar azar ilave edin)
Üzeri için;
1 su bardağı süzme yoğurt ve 5-6 yemek kaşığı bal karışımı ve kuru meyveler
Hazırlanışı
Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Un haricindeki malzemeyi ilave edip iyice karışana kadar çırpın. Çok koyu veya çok cıvık olmaması için unu azar azar ilave edin. Gerekirse yine un ilave edin. 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuyunca üzerine hazırladığınız yoğurtlu kremayı yayın ve kuru meyvelerle süsleyip servise hazır hale getirin. Kuru meyveler pişerken dibe çökmemesi için bir kabın içinde unlayıp fazla unu silkeleyip öyle ilave edin. Arzu ederseniz ara kata da yoğurtlu karışımdan krema olarak sürüp, üstte de aynı karışımı kullanabilirsiniz. Bunun için ölçüyü iki katına çıkarmanız yeterli.
EN SON HABERLER
- 1 Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir? Hamilelikte mide yanması ilaç kullanmadan nasıl geçer?
- 2 Bebeklere meyveli yoğurt verilir mi? Bebeklere pekmez ne zaman verilir?
- 3 Sonbaharda yenmesi gereken 6 önemli besin!
- 4 Kahvenize sağlık katmak için bu kurallara dikkat!
- 5 Bebeğiniz gece beslenmesini bırakmak istemiyorsa ne yapmalısınız?
- 6 Çocuğunuzun beslenme çantasından bu besinleri eksik etmeyin!
- 7 Günde 90 gram yiyen çocuk daha hızlı büyüyor!
- 8 Çocuklarda iştah kapanmasına karşı alınacak önlemler nelerdir?
- 9 Bebeğinizin zeka gelişimi için iyotu sofranızdan eksik etmeyin!
- 10 Bebekler için en sağlıklı yaz besinleri